الزواج و الإرشاد الأسري

انا بنت عندي 21 سنه ابويا و امي منفصلين و كنت...

انا بنت عندي 21 سنه ابويا و امي منفصلين و كنت متربيه مع امي عندي اخت من زوج تاني و امي انفصلت عنه برضه كنت في صغري متربيه عند خالتي لبضع سنوات و تعلقت ببيتهم و بيئتهم اللي فيها نوع من أنواع الانفتاح بخلاف امي كانت شديدة عليا جدا ،ربي وحده يعلم أنا بحب امي قد ايه بالرغم أن امي دائما كانت بتعاملني بقسوة و ضرب و اهانه و شتيمه حتى وقتنا هذا و كنت دائما فبالي نظره لخالتي أنها حنونه على عيالها و كنت بعامل اذاها بالحسنى و كنت بروح اعتذرلها و لكن كان قلبي بيبقى مضايق و كنت دايما يعبر لها عن حبي لأن امي ليها فضل عليا و في أخلاقي و تديني و صلاتي و من غيرها مكنتش هبقى الشخص اللي أنا عليه من فتره أكتشفت و انا بقلب في الدولاب بتاعها غير قاصده اني اتجسس و عرفت من أحداث اللي بتحصل في البيت أن امي تزوجت مره ثالثه و لكن عقد الزواج عرفي و لم أخبر أحد و لكن اضايقت اكتر من امي و برضه كنت بعاملها بالحسنى بس دايما امي كنت بحس بعملتها و حنيتها مع اختي غيري بتصرف عليا انا اكتر و تحقق لي كل حاجه ليها علاقه بالعلم لكن بططب على اختي بتتكلم معاها و بتصاحبها و بيخرجوا سوا و انا بتفضل تسيبني في البيت لوحدي ،كل ده اثر في نفسيتي جدا لحد ما جت فيوم ،حصل خلاف ما بينا قالت إنها هتتجوز و انا كنت عارفه انها متجوزه بس مقولتلهاش و قالت إنها قررت تجيبوا يعيش معانا مع كل أحداث اللي كانت يتحرى في حياتي و شايفه شباب في سني بيخرجوا و يحققوا حاجات و امهم لينه معاهم و صراعاتي النفسيه عارضت امي و لكن مش بالحسنى بس صوتي علي لكن مش اكتر و عارفه أن ده ذنب و قلتلها انا هروح عند ابويا و بالفعل روحت عند ابويا و لكن الموضوع فجأة اتطور و خالتي اللي كنت بشعر عندها بحنان قالتلي تعالي عندي و روحت و من هنا ابتدى كل ذنبي يا شيخنا وتحولت لانسانه تانيه معرفهاش كأني معمية البصيرة خالتي كانت بتحضني و طبطب عليا بس في نفس الوقت كانت بتسيء لامي و تحكيلي عن شباب امي و انا كنت بسمع في الاول كنت بعيط و بحكي عن معاملة امي القاسية ليا و كنت فاكره أن خالتي فعلاً بتحبني و فعلاً هي اكرمت ضيافتي لكن مع الجو العام ابتديت انفجر و حكيت عن امي أسرارها أنها متجوزه و لكن كان نيتي أنهم يعرفوا اني انا مشيت لأن محسيتش أن ده هزار زي ما امي بتقول ده أمر واقع و بعدين لاقيت خالتي كل شويه عايزه تشوه صورة امي و انا كنت بسكت مبدافعش عن امي و بعدين روحت قلت لاخوان امي سرها برضه و لاقيت أن أنا فوحل وحل و حسيت أن خالتي بعد 15 يوم أنها مش حابالي الخير في حاجه غلط خصوصاً أنها مرديتش تقول لأمي اني كنت عندها و اني عند ابويا علشان ابويا العيشه عنده صعبه شوية و كان ردها خليها يوجع قلبها عليكي كل ده كنت بسمعه على امي و اسكت و امي كانت بتحاول ترجعني و كل أما اجي ارجع يا شيخنا خالتي تقولي لأ أما تعاملك حلو لازم تعاملك كويس و ترجعي بشروط و تحضني و نسيت أن اللي بتكلم عليها ديه امي يا شيخنا! و بعدين ربنا الهمني اني اسمع سورة البقرة لاقيت والدتي بتكلمني و رجعت و بكيت لامي و قلتلها أن بس محتاجه حنانها و رجعت حكيتلها عن كل اثم عملته في حقها و استغفرت ربنا و تبت إليه و قربت منه اكتر و اكتر و امي قالتلي انها سامحتني بس انا مش بسامح نفسي و فهمتني أن محدش بيحب حد احسن من عياله و أن خالتك كانت قاصده توقعك في غلط علشان بنتها تبان احسن منك و أنها مكانتش بتصلح كانت رايحه تقول لأمي أني بغلط فحقها،و ده لان ربنا كرمني اكتر من بنتها في علم و بحب ناس و عيله و بدون دخول في تفاصيل كتير يا شيخنا و من ساعتها لا خلاني بيكلموني بعد ما كانوا بيحترموني و لا انا قادره المس سماح ربنا أو امي ليا فحياتي انا عارفه اني أذنبت بحاول ابر امي بس ضعيفه بضعف قدام معاملتها ليا و اني وحيده في بيتي و مش مسموعه و اوقات الشيطان يقولي لو امك ماتت حياتك هتبقى احلى يستغفر و بصلي و بدعي ربنا يقويني على نفسي و شيطان ،انا بس طالبه من حضرتك تقولي اعمل ايه علشان ابرها،اعمل ايه علشان ترضى عني و أكفر عن ذنبي الكبير ده ،اعمل ايه علشان ربنا يسامحني انا عايشه في حزن على نفسي و نفسي أبرها بس اوقات كتير مبعرفش لان مفيش كلام بيجمعنا في البيت و كل ما بحاول افتح كلام مبتتكلمش و ده من صغري و تقولي انتي هابله و طيبه و بيضحك عليكي و كلامك تافه و علاقتها احسن باختي و فيه بينهم كلام لكن انا بحسني اني مليش لازمه ليها اوقات كتير بدعي على نفسي بموت أو مرض علشان تتصلح علاقتنا يارب حضرتك تقرأ رسالتي و يارب ربنا يجعلك سبب اني اعرف الحل و ابرها و أكفر عن ذنبي
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
و في دراستي يا شيخنا دائما لتقف معايا على درجه أو اقل من الدرجه كمان اني اجعلها تفخر بيا نفسي اني اكسب حبها و نفسي أن الشيطان ميتملكنيش و معاملتها تخليني شخص انا مش عايزه اكونه بحس اني كل أهدافي و شخصيتي مرتبطه برضى امي و هي مش راضيه عني فوصلت اني بقيت اكره نفسي جدا انا عارفه أن كلامي مش مفهوم معظمه بس انا مش عارفه اعمل ايه علشان ربنا يهديني و ميضلش سعي

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

من الواضح انك تحملين نفسك اكثر من طاقتها فنحز بشر وجميعنا نخطئ وليس بيننا ملائكه ورغم ان والدتك تعبت عليك انت واختك لتربيتكم بشكل جيد الا ان اي انسان معرض ان يخطئ في اسلوب تربيته فالضغط الزائد خطأ ولكنها تربي فتيات وبمفردها لذا تحتاج الي الحزم وبالطبع انها تخاف عليكم مما يحدث حولها في هذا الزمان
لا ننكر ان فعلتيه انت ايضا خطا ولكنك ادركت خطأك وندمت عليه وصارحت والدتك به وهي سامحتك لذا لا تحملي نفسك فوق طاقتها وبدلا من احساس الذنب الذي يعطل حيانك تقربي من والدتك واختك ودلئما ضعي امامك انهم عائلتك الوحيده وانه مهما كانت الام صعبه او قاسيه حتي فلا يوجد شخص سيعوضك عنها ولن يحبك احد مثلها لذا اطمأني وتقربي منها واوضحي له زجهة نظرك دائما واشعريها باحتياجك لها ورغبتك في التقرب منها وتفهميها هي ايضا وتفهمي احتياجاتها كامراءه حتي لا يحدث بينكم اي صدام