استشارات الحب و الزواج

دلوقتى أنا عارف بنت بقالى سنين بنحب بعض اوى...

دلوقتى أنا عارف بنت بقالى سنين بنحب بعض اوى وبعملها كل اللى هى عايزاه وهى بتتمنالى الرضا ارضى لحد ما قررت اروح اخطبها بس قبل ما اروح عرفت حاجه وانا من ساعتها مش عارف اعيش ولا افكر ولا اتصرف .. أنا كنت عارف انها كانت بتحب حد قبلى والكلام ده كانت قبل ما تعرفنى وهى ف ثانوى لكن قبل م اروح اخطبها عرفت أن كان فيه حاجات غريبه بينهم صور وتطاول وتلامس وحاجات مش صح ولما واجهتها قالتلى أنا كنت واثقه فيه وكنا مقررين نكمل حياتنا سوا وخصوصا أن اهلى عارفينوا.. انا دلوقتى مش عارف اعمل اى ولا اتصرف ازاى لأن عمرى ما كنت بفكر أسيبها ف يوم من الأيام ياريت تقولوا حل من غير تجريح لانى تعبت وهى دلوقتى بتعمل حاجات ف نفسها وحاولت تنتحر عشان بس لمحتلها انى هسيبها ياريت تنصحوني .. ملحوظه بس أنا وهى برضو حصل بينا تطاول وتلامس بس انا عمرى ما فكرت فيها انها مش كويسه وكنت لما بعمل كده بعمله عشان مقرر انى هكمل معاها مش هسيبها .. أنا عارف ان ده غلط ومش ببرر غلطى بس ضعفت ياريت تقولولى اتصرف ازاى .. وهل لو انا هكمل معاها اتصرف ازاى وازاى اقدر انسى حاجه زى كده ومخليهاش تعكنن عليا حياتى

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

عليك أن تفهم جيدا ما سأقول لتتمكن من الوصول الى قرار سليم بشأن هذه الفتاة.
بداية البنت كانت صغيرة بالثانوية عندما أخطأت أول مرة ربما لم تجد من يوجهها وربما لم تفكر بعقلها وغير ذلك من الأسباب التي دفعتها لهذا الخطأ.
خلال الفترة الطويلة التي قضتها معك هل كانت مخلصة لك وهل حافظت على علاقتكم ولم تنظر لغيرك هذا هو المهم من يوم معرفتها بك هل أخلصت لك منذ ذلك اليوم يحق لك بأن تحاسبها ما قبل ذلك قد مضى وستر الله عليها ومن ساعدك وأوصل اليك معلومات عن علاقتها السابقة لا يريد لكم الخير بل يريد أن يفسد هذه العلاقة.
في حال تركتها وأرتبط بغيرها هل ستضمن بأن هذه الفتاة ليس لها علاقات سابقة ولن تتمكن من مجرد معرفتها وتعيش معها على أنك أول رجل بحياتها؟؟ كل شيء وارد.
فلماذا تتخلى عن الفتاة التي أحببتها لخطأ قديم جدا بالوقت الذي لم تكن أنت بحياتها؟
إذا كانت الفتاة جيدة وتحبها فعلا فلا تتركها لأجل قصة في الماضي وأرتبط بها فالإنسام لا يجد من يحب بسهولة وربما لن تتمكن من أن تحب بعدها.
اذا كانت مخلصة لك طوال فترة العلاقة وكانت صادقة معك فلا تفكر بالماضي وفكر بمستقبلك معها وخذ أجر الستر من رب العالمين وتقدم لخطبتها فكلنا بشر معرضون للخطأ سواء شباب أم فتيات.
أعط نفسك بعض الوقت وفكر بهدوء وأستخر الله تعالى عدة مرات ليهديك لإتخاذ القرار السليم الذي لا يوجد به ظلم لكما أنتم الإثنين.