دكتور الشريعة

انا كنت خاطب لمده سنه و نصف تقريبا و كنت مسافر برا...

انا كنت خاطب لمده سنه و نصف تقريبا و كنت مسافر برا مصر طول الفتره دي و خلال الفتره دي كانت كورنا عشان كده كده الخطوبه طولت شويه و خلال الفتره دي حصلت مشاكل كتير و كان اهل خطيبتي كل ما تحصل مشكله يقولو نفركش الخطوبه و انا الم الحوار لحد ما حصل مشكله بيني و بين خطيبتي و قالت هي نفركش الخطوبه بعد ما كنت جاهزنا الشقه و كل حاجه و انا بردو كنت اميل لان احنا نفركش لاني تعبت من اسلوبهم بس البنت كانت كويسه جدااا معايا لكن اخر مره هي اخدت القرار و انا وافقت على فسخ الخطوبه دلوقتي هي بتكلمني و بتقولي المفروض ان هي حتى لو قالت نفسخ الخطوبه كنت انا رفضت و فضلت متمسك بيها مع ان باباها قال كذا مره نفسخ الخطوبه سؤالي هل انا كده ظلمتها و جيبت عليها ؟ هل عليا ذنب يوم القيامه ؟
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله إن الخطبة قبل العقد مجرد وعد بالزوج، ولا حرج على الخاطب ان يعدل عن الخطبة ان رأى تَرَكَ الخطبة وعدم اتمامها مهما كانت مدة الخطبة، وما دام ان الخلاف من جهة المخطوبة فلا حرج عليك. والله أعلم وأحكم.