طبيب بيطري

السلام عليكم . عندي قطه عمرها ١١ شهر تقريبا. اصدرت...

السلام عليكم . عندي قطه عمرها ١١ شهر تقريبا. اصدرت اصوات مواء مستمره بما انه موسم التزاوج . فعلا زوجتها . و القط و القطه عندي ف البيت . و تم الزواج بعد اسبوع من تواجدهم مع بعض. و بعد يومين من الزواج لقيت القطة بتئن وتتألم و هي ماشية و مش عارفه تقعد و لا تنام . مفيش وضع مرياحها . حتي لما اشيلها تئن . و لما اطبطب عليها و ايدي تلمس نص ضهرها من تحت تتالم بشده. و تنونو بصوت عالي . حاولت اشوف مالها . متهيألي انها عندها التهاب في فتحة الشرج . ارجو الافاده ووصف الدواء . شكرا . .

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

اولا يجب فحص القطه سريريا لمعرفة سبب الالم، خلال عملية التزاوج يقوم الذكر بتثبيت الانثى من خلال مسكها من رقبتها او ظهىها باسنانه، فقد يكون الالم تدنتيجة التهاب مكان التثبيت.
تنفخ فتحة الشرج قد يكون بسبب اسهال مستمر او ديدان معوية ويختلف علاجه باختلاف المسبب.
بعض عمليات الزاوج تبوء بالفشل خصوصا خلال عمليات التزاوج الاولى للقطط الايناث او الذكر فيجب الانتباع بان القطه قد حملت وانها لا تطلب التزاوج مره اخرى.

الرد من العميل

شكرا لسرعة الرد . بس هي الالم من المنطقة السفلي من الضهر + الرقبه( بس ده من مكان تثبيت القطه ). هي بتاخد اقراص الديدان و مفيش اسهال . هل في دواء موضعي لفتحة الشرج يسكنها لحد ما اروح للعيادة ان شاء الله ؟ شكرا

الرد من العميل

شكرا لسرعة الرد .بس هي الالم من المنطقة السفلي من الضهر + الرقبه( بس ده من مكان تثبيت القطه ).هي بتاخد اقراص الديدان و مفيش اسهال .هل في دواء موضعي لفتحة الشرج يسكنها لحد ما اروح للعيادة ان شاء الله ؟ شكرا

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يمكن استخدام مرهم النيومايسن مع الدكساميثازون لتخفيف الالم ومنع حدوث التهابات.

الرد من العميل

شكرا جزيلا لاهتمام حضرتك و سرعة الرد .

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يسعدنا تواصلكم معنا ،شكرا لثقتكم بنا.