طبيب بيطري

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة س: عندي معزه ولدت...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة س: عندي معزه ولدت من خمس ايام وبعدين فوجئت انها مازالت بتخرج من الرحم دم لونه وردي ولزج وبعدين لما جنسيتها لقيت عضم في بطنها معنى كده ان فيه جنين مات جواها هل ينفع احقنها طلق بشرى سينتوسينون ١٠ وحدات وهل هيكون الحقن عضل ولا تحت الجلد لأن الرحم كده مش نضف لوجود الجنين الميت

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

ابرة الطلق البشرية تركيزها اعلى بكثير من حاجة الاغنام، يجب اعطاء الماعز ابرة الاوكسيتوسن من الصيدلية البيطرية وتختلف الجرعة حسب وزن الماعز رتركيز الدواء.
يجب ان يتم فحص الماعز بالالتراساوند او بجهاز الاشعة السينية قبل اعطاء الابرة للتاكد من وجود جنين.
بعد عملية التنظيف يجب غسل الرحم بالمترانيدازول واعطاء الماعز تحاميل رحمية.