استشارات الحب و الزواج

انا بنت عندي 20 سنه.. وانا صغيره كنت ف خامسه...

انا بنت عندي 20 سنه.. وانا صغيره كنت ف خامسه ابتدائي حبيت واحد وساعتها مشاعري تجاهه كانت قويه جدا انا من صغري وانا بحب فكره الحب ذات نفسها وساعتها كان اول شخص يحسسني انو بيحبني عشان كدا حبيته انا مش عارفه ايه السبب وقتها بالظبط اللي خلااني احبه كل اللي اعرفه اني حبيته بشكل غريب لدرجه اني فضلت احبه لغايت م بقا عندي 17 سنه كنت متعلقه بيه جدا الشخص دا مش ساكن ف نفس بلدي انا ف محافظه وهوا ف مركز والمركز دا فيه بيت خالتي وانا كنت اروح ابيت عندها هناك وهوا شافني من هنااك وحبني.. المهم عدت فتره وانا من صغري مش طايشه ومش من النوع اللي بحب اكلم ولاد ولا الكلام دا كان هاممني اصلا بحب اه لكن اتكلم لا لاني متاكده انه غلط وحرام شرعا.. المهم الشخص دا حاول يكلمني وصغط عليا كتير وانا للاسف من كتر الضغط وبعد محاولات منه استسلمت وكلمته وارتبط بيه من س17لغايت دلوقت يعني بقالنا تلات سنين سوا.. مشفتش منه اي حاجه وحشه وبيعاملني كويس جدا ومش بيغلط فيا ولا الكلام دا وطبعا وعدني انو هيتقدملي بس دلوقت مش هينفع انا عوزاه يجي بعد م اخلص دراستي ف الكليه عشان ابقا فاضيه.انا بفكر ابعد عنه لغايت م يجي الوقت المناسب ليا ويجي يتقدن ودا بسبب ان فيه عيوب منها انو مش بيحب يشارك مشاكله وهمومه معايا ولا بيحاول يعرف مشاكلي وهمومي ودا بيخليني احس ان فيه بينا حاجز مش بيحب يعبر عن مشاعره او مشاعر الضعف مثلا.. سوالي بقا.. ليه هوا مش بيحكيلي عن همومه هل دا معناه ايه؟؟ وانا ناويه ابعد عنه لان تعبت من الوضع دا ونفسي ابطل اتكلم ونفسي ارضي ربنا واصلح غلطي كل مره باجي اعمل كده مش بقدر وبرجع تاني اتكلم اعمل ايه عشان ابطل من غير م يجيلي اكتئاب؟؟ اعمل ايه عشان اعرف ابعد؟؟

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

بما أنك قضيت معه ثلاث سنوات فالأفضل بأن لا تطول العلاقة أكثر من ذلك والحل الصحيح أن يتقدم لخطبتك بشكل رسمي لحين إنهاء دراستك ويتم الزواج لكي لا تشعري بتأنيب الضمير وأنك بعلاقة محرمة.
واذا لا يمكنه أن يتخذ هذه الخطوة فالأفضل بأن تبتعدي عنه لكي يرتاج ضميرك وتتمكني من التفكير بشكل سليم بحقيقة مشاعره.
اما بالنسبة لعدم إخبارك عن مشاكله فهذا أمر طبيعي فأغلب الرجال تفضل حل مشاكلها دون الحديث عنها وبعد الإنتهاء منها قد يخبرون بأنهم كانوا يعانوا من مشكلة ما.