الزواج و الإرشاد الأسري

انا بنت وعندي 20 سنه ابويا اتوفي من تلات شهور عندي...

انا بنت وعندي 20 سنه ابويا اتوفي من تلات شهور عندي اربع اخوات اكبر مني بكتير من ام تانيه انا كنت متعلقه ب ابويا وكنت بفهمه جدا وبحبه فوق الوصف اما اخواتي كانوا مش بيحبوا ولا يقدروه مكنش فيه حد بيسال عليه كل فين وفين مات واحد ومتبقي تلاته بحسهم مش بيحبوه عشان هوا كان بعيد عنهم بحكم طبيعه شغله لكن دا ميدلهومش الحق انهم ميبروش ابوهم مع العلم ابويا كان طيب اوي وكان بيشحت الاهتمام منهم عمري م هقدر انساا اليوم اللي كان ابويا محتاج فيه علاج وابنه استخسر فيه العلبه الكامله ام 13 جنيه وجبله شريط واحد عمري م انساا نظره عينه اللي حسيت فيها بالخذلان.. اخويا ساكن تحتيا انا بكره اسمع صوته لما بسمع صوته بفتكر بابا وبقعد اعيط بكره جدا بكرهم كلهم عشان مكنوش بيقدروا ابويا اكتر واحد حبيته ف الدنيا... مش مسمحاهم مش قادره اسامحهم اعمل ايه نفسي اتخلص من مشاعر الكره الشديد دي واعيش ف سلام نفسي عاوزه حل يخليني متسامحه ويقلل عندي شعور الكراهيه دا لانه تعبني جداا

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

ان الانسان بطبيعته يتمون من مشاعر وعواطف وتلك تحدد طبيعة ومدى حبه وكرهه للاشخاص من حوله بحسب افعالهم وطبيعة نظرته وفكىه تجاههم ولان الكره عاطفة مثل الحب تكتسب من البيئة التي يعيش بها الشخص فذلك يجعل الامور اكثر اهمية واكثر انصبابا وتخصيصا لك . بمعنى انه عليك ان تساعدي نفسك في تحويل وتبديل تلك المشاعر من السلبية للايجابية فالحقد والكره يستهلك الكثير من طاقة الشخص التي تجعله انسان سلبي وحزين وصاحب طاقة سلبية عكسية تفقده السعاده في حياته .ابتعدي عن تذكر المواقف الماضية والسلبية . تذكري المواقف الايجابية . فكري في الاخوة بينكم واهمية علاقة الاخوة واعكسي تفكيرك على اسلوبك وطريقة تعاملك معهم . استثمري علاقتهم ااجيدة معك ولاتحاسبهم على الماضي الذي انتهى واهتمي بالحاضر وبانهم جيدين معك في المعاملة . كوني مرنه معهم وتعاملي بايجابية .جددي وقتك وحياتك وفكرك واخرجي من دائرة الحزن والتفكير السلبي الى الايجابية ومارسي الرياضة اليومية والاسترخاء المريح .كوني كما تحبي ان تكوني وعززي ثقتك بنفسك واهتمي بها .