محامي

صباح الخير .... عاوز استفسر على إجراءات الحجر على...

صباح الخير .... عاوز استفسر على إجراءات الحجر على أموال ابي

الرد من العميل

ابي بيششتت فلوسة على الناس وأهله لدرجة أن في ناس ضحكت علية وجوزته. انا وأخي وامي اللي تعبنا معاة في الغربة وانا في صعيد مصر في شقة ومراته. حاليا أهلها كلهم ومقعداهم معاه في البيت اللي مفروض يكون بتاعنا في القاهرة إنه مرنة جاب ولاده و مراتهوهم موجودين في البيت ابوي بيجي في صف الناس. وانا مصورة عاوز يتخلص منها بس خايف من أهلها رجع عندنا اسوان من اسبوع على اعتبار أنه يسجل لينا انا واخويا بت القاهرة بس مرضاش

الرد من العميل

انا واخويا ٣٤ سنه. م متحوزين مافيش شغل في اسوان أنه مراته كان خالي شغل وبقى شغال حاليا بفضل ابي ابي فتح بيت ١٢ نفر...هلزقي طريقة قانونية للحجز على أمواله قبل ما بقيه عمري تضيع

إجابة الخبير: المحامي عبدالحميد كيشار

المحامي عبدالحميد كيشار

محامي

الحجر علي الاب هو منعه من مباشرة التصرفات الماليه وتعيين قيم عليه لاسباب معينه مثل السفه والجنون والعته ,  وعليه فيجب رفع دعوي امام محكمة الاسرة حال قيا احد اسباب الحجر في حق الوالد مثل الجنون أو العته أو لسفه أو الغفلة وثبوت ذلك امام المحكمة ومن ثم سوف تقضي المحكمة بتوقيع الحجر عليه وتعيين قيم لادارة امواله حيث  تكون القوامة للابن البالغ ثم للأب ثم للجد ثم لمن تختاره المحكمة
حيث ينص قانون الولاية علي المال علي انه:
المادة 65
يحكم بالحجر على البالغ للجنون أو للعته أو للسفه أو للغفلة ولا يرفع الحجر إلا بحكم وتقيم المحكمة على من يحجر عليه قيما لإدارة أمواله وفقا لأحكام المقررة فى هذا القانون .