محامي

انا هشترى شقه تمليك هى فيها توكيلات وصاحب الارض...

انا هشترى شقه تمليك هى فيها توكيلات وصاحب الارض الرخصه باسمه وباع لشخص اخر من غير مايكتب وماعليها من مبانى والشخص ده بنى العماره وانا هشترى منه هو كده لى حق البيع وهل لو انا لو سجلتها فى شهر العقارى هينفع ولا هيقولى انتى مينفعش عشان صاحب العماره مش صاحب الارض وصاحب الرخصه والتوكيل الا شارى بيه الارض مش مكتوب فيه ماعليها من مبانى ؟؟

إجابة الخبير: المحامي محمد عبدالرازق

المحامي محمد عبدالرازق

محامي

يرجى التكرم بالعلم انه حال قيام شخص بشراء قطعة ارض من مالك الارض الصادر الترخيص باسمة وذلك بموجب توكيل وان المشترى وان التوكيل للمشترى كان بحق البيع لنفسه وللغير لقطعة الارض وان المشترى قام ببناء عقار على قطعة الارض وسوف يقوم ببيع الارض المقام عليها العقار لك بموجب توكيل ففى هذه الحالة يجوز لك شراء الارض من البائع الذى قام ببناء العقار على قطعة الارض رغم ان سند ملكيته توكيل ببيع الارض فقد حيث انه لم يكن هناك بناء وقت البيع الا انه يجب اولا التصالح فى بناء ذلك العقار بدون ترخيص حتى يمكنك تسجيل العقار والارض باسمك فى الشهر العقارى حيث انه يحق لك شراء الارض وما عليها من بناء من بائع العقار لك حيث ان البائع هو الذى قام ببناء العقار على الارض التى اشتراها من مالك الارض الاصلى والذى كان الترخيص باسمهبموجب توكيل بالارض فقط دون المبانى لعدم وجود بناء عند بيعه للارض

هذا بشكل عام واذا كان لديكم اي استفسار اخر فاننا يسعدنا ويشرفنا طرحه علينا وسيتم الرد عليه في أسرع وقت ممكن