دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لو سمحت لدي سؤال بالنسبه ل الميراث لدي بيت والدي 70 متر خمس ادوار ف منطقه شعبيه وانا مكنتش حابب اقعد فيها ف نزل تقديم علي شقق ولا احد كان يعلم واخي ولا كان في دماغه انو يقدم فيها ف كلمت والدي قالي خلاص ف مبلغ معايا انا هقدم لك بيه لانك مش حابب تقعد في المنطقه دي المهم كنت ساعتها اعزب واخي متزوج ف قولت له لو كده قدملي باسمك ووالدي ال دافع المبلغ ولما وصلنا لي الأقساط بقيت بدفع انا واخي كل واحد 400 ج لان والدي قال ادام انت ال طلبت دي يبقي بتاعتك بس كده اخوك هياخد ف البيت الي ف منطقه شعبيه ثلاث شقق وانت دور ارضي الي هو صغير ويعتبر اوضتين وصاله صغيره فقط إنما الأدوار الثانيه ثلاث اوض وصاله، ودور كمان الي هو الثالث ، ف السؤال هنا كده هل ده محلل ام ايه بالظبط ومعلومه أن الشقه التانيه وقفت علينا ف حدود 200 الف الكلام ده من سنتين ودلوقتي طبعا فلوسها عليت لان في منطقه كويسه .. اتمني الرد

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أن هذه المسألة ترجع إلى القيمة والتراضي فعليكم بأهل التحكيم وأهل الاختصاص في بلادكم والتوجه إلى المحكمة الشرعية.
وننبهك أن هذه الشقة اذا كانت من الربا فهذا الفعل من الكبائر وعليكم التوبة إلى الله، والتخلص من الربا إن أمكن.
وننبهكم أنه إذا كان لكم إخوة غيركم فيجب عليكم إعادة التقسيم.
والله أعلم وأحكم.