طبيب بيطري

مساء الخير القط بتاعي عنده ٥ سنوات و نص من يومين...

مساء الخير القط بتاعي عنده ٥ سنوات و نص من يومين بقاله بيعمل البول نقط و لونه احمر شوية النهاردة نزل بول و كان فيه نقطين دم ، في دكتور قالي على cipromax 125 وCystone اقراص و اخدها بس رجع بعدها بساعة و بيحاول يعمل و برضو بينزل نقطة، ياريت حضرتك تقولي على علاج من الصيدلية علشان انا في مدينة مفيهاش دكتور بيطري

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

أسباب انحشار البول عند القطط

1.التهابات بالمسالك البولية.
2.زيادة ترسيب املاح بالحالبين.
3.الحصوات المرارية.
4.بكتريا القناة البولية الضارية.
5.الانسداد البولى وزيادة قلوية البول.
6.التهاب الكلى.
العلاج

1.انصح بشراء cyston و بروكسيمول proximol وبيكون بمعدل نصف حبة بالفم من كل نوع مرة باليوم لمدة خمسة ايام.
2.اعطاء القط ماء مفلتر بشكل دائم.
3.تفادى الاكل الجاف لاحتوائه املاح زائدة.
4.المحلول السكرى المنزلى بوعاء لانه بيخفف الانسداد البولى.
5.افضل استخدام الايموكس  125 مل شراب بمعدل 1سم بالفم مرتين باليوم لمدة 3-4 ايام.