الزواج و الإرشاد الأسري

لو سمحت أنا ولد وتعرض لاغتصاب وانا 6 سنين ودلوقتي...

لو سمحت أنا ولد وتعرض لاغتصاب وانا 6 سنين ودلوقتي أنا عندي 16 وانا مش عارف ابقي ولد وفيا ميول للولاد ومفيش اي ميول ناحية البنات اعمل ايه

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

ان تعرضك للتحرش الجنسي منذ الصغر وعدم معالجة المشكلات والمضاعفات التي ظهرت وسببت لك اضطراب في الهوية الجنسية هو مايشعرك برغبتك العاطفية وميولك الجنسية تجاه جنسك . وذلك يحتاج منك لمساعدة نفسك في تعديل مفهوم هويتك وجنسك وابتعادك عن كل مايذكرك بماحصل لك قديما وتجاوز تلك المرحلة بالنسيان وتشتيت ذهنك واشغاله في امور اخرى تناسبك وتكون ايجابية . ايضا لابد وان تتشارك مع اشخاص من جنسك في ممارسة انشطة ذكورية وان تقرأ المزيد عن نفسك وعن شخصيتك .تفريغ ضغوطاتك النفسية وافكارك السلبية بالرياضة والاسترخاء والانشطة الذكورية المحببة لك .الاهتمام بنفسك ومنح نفسك الفرصة في التعامل مع الجنس الاخر في الاماكن العامه واماكن الدراسة او العمل والتوعية عن الجنس الاخر وتعديل اتجاهاتك الفكرية تجاهها .