دكتور الشريعة

سلام عليكم ورحمة الله وبركاته شيوخى الافاضل...

سلام عليكم ورحمة الله وبركاته شيوخى الافاضل استاذنكم العلاج وتقروا شكوتى وتطمنو قلبي وتحولونى للاستشارات النفسيه شاب متزوج من ٢٠١٩ ربنا رزقنى بنوته عمرها اربع شهور بحب زوجتى وبنتى جدا ابتليت بالوسواس القهرى من ٢٠١٥ بدا بالصلاة ثم الطهارة ثم العقيده وآخرهم والعياذ بالله الطلاق دمر حياتى عيشنى الجحيم زهقت من كل الاسئلة الل سئلتها والفتاوى وآخرهم لما سالت عن افكار وتخيلات وحديث النفس بالطلاق لدرجه جنونيه وصلتنى للتلفظ فى النفس ومبقتش عارف هل ده من شر نفسي ولا من وساوس الشيطان لدرجه جنونيه بالتلفظ بالفاظ الطلاق بكل صوره فى نفسي وبقت حياتى جحيم بقيت ابص لبنتى اعيط وابكى الشيطان يقولى جاى تندم دلوقتى ويحسسنى ان حياتى حرام والعياذ بالله وحاسس ان الشيطان اتمكن من قلبي بشكل قوى بقالى ع وسواس الطلاق سنه واكتر دمرنى وبقيت دماغى افكار وتخيلات وحديث نفس بالفاظ الطلاق فى نفسي بقيت مدمر بعيط ببكى عارف انى مذنب وانى شفت افلام اباحيه حتى بعد جوازى لكن والله بطلتها بس مبطلتش الاستمناء عارف انى مخطئ وانى اذنبت كتير ووالله بتمنى التوبه النصوح ع الرغم انى بصلى بصوم بطلع الحمد لله زكاه ع طول بس حاسس ان كل ده مانع الشفا والاجابه حياتى كل مدى بتزيد قهر وسوء عاوز ارتاح عاوز اخف عاوز برنامج سلوكى وعلاج دوائي امشي عليه تقولو ليا هيعد معايا قد ايه هل هفضل طول عمرى مصاب بالوسواس ده هل مش هخاف من الخلفه والجماع هل حيااتى هتدمر والله فكرت فى الموت عشان ارتاح ارحمو دموعى ازاى اشعر باجابه ربنا بالشفاء بالراحه النفسيه والعلاج عاوز احس انه هيريح قلبي رحت قبل كدا لدكتور نفسي مفدنيش اوى والعلاج كان بيؤثر ع شغلى وكله بقي نوم وتورم فى الوجه فقمت رميته كله فى الحمام بس عاوز اخف بقي تعبت والله تعبت عاوز علاج نفسي ودوائي الله يعزكم اعتبرنى اخوك ابنك والله بحب ربنا اوى ورسوله رغم ذنوبى ساعدونى
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أن التخلص من الوسواس ويكون بما يلي:
- الدعاء إلى الله تعالى بالتخلص منه.
- عدم الالتفات مطلقا إلى ما يدعوك إلى الوسواس.
- طلب العلم الشرعي.
- الذهاب إلى طبيب مختص إذا لزم الأمر.
وطلاق الموسوس لا يقع ، وعليك مراجعة المحكمة الشرعية للبت في هذه المسألة لأن مسائل الطلاق لا يقطع فيها بمجرد فتوى مكتوبة.
والله أعلم وأحكم.