طبيب بيطري

عندي قطط مولودة بقالها 30 يوم امتى تبدأ شرب ماء...

عندي قطط مولودة بقالها 30 يوم امتى تبدأ شرب ماء امتى بتتفطم وتاكل بنفسها

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

فطام القطط
1.تفطم القطط عادة بعد عمر 50 بوم والافضل على 8 أسابيع.
2.تأكل القطط بعد عمر شهر ممكن ولكن بشكل بسيط جدا مثل القليل من شرائح البيض المسلوق او جنة لافشكرى.
3.بعد عمر شهرين ممكن ان تأكل القطط بشكل طبيعى مثل لحوم مفرومة مطهية او بطاطا مقلية او شربة الخضار بلحم الدواجن.
شرب الماء عند الكتن الصغيرة

1.الكتن الصغيرة ممكن ان تبدأ بشرب الماء على عمر 6 أسابيع وبرفق وبكميات بسيطة جدا.
2.تشرب الماء الكتن الصغيرة بعد عمر الفطام 8 أسابيع وبصورة تدريجية .
3.الاكل الجاف ممكن اعطائه للكتن الصغيرة كغذاء مساند.