استشارات الحب و الزواج

أنا كنت مخطوبة قبل كده مرتين وفسخت و اتقدملي واحد...

أنا كنت مخطوبة قبل كده مرتين وفسخت و اتقدملي واحد قريبي وكنت رافضه عشان كنت متعقدة شويه من فكره الجواز بس أهلي قالولي اشوفو الأول ووافقت و اتخطبنا أنا مش بكرهه خالص وفي قبول بس عندي وسوسة دايما من موضوع فسخ الخطوبه خصوصا اننا مش بنحب بعض ده مجرد توافق فكرى واجتماعي بيني وبينه مش آكتر هو ال جمعنا ف هل ده معناه إن إحساسي صح وانى هفسخ ولا دي مجرد وسوسة عشان أنا فسخت قبل كده (مع العلم ان خطوبتنا كانت من أقل من أسبوع يعنى ملحقتش حتي إطلع عيوب فيه )

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

لا تجعلي تجاربك السابقة تنعكس بشكل سلبي على خطوبتك الجديدة إن عدم نجاح خطوباتك السابقة لا يعني بالضرورة فشل هذه الخطوبة.
عليك أن لا تجعلي الوساوس تسيطر عليك ولى تتعاملي معه بنفس طريقة تعاملك مع سابقيه إجعلي ما مضى درسا لك لتطوير علاقتك الحالية.
التوافق الفكري والعقلي أهم من الحب في الحياة الزوجية الحب الذي يدوم يأتي مع العشرة والمعاملة الحسنة.
اذا كان شخص جيد حافظي عليه لكل منا أخطائه وعيوبه واذا كانت أخطائه بسيطة ويمكن التعايش معها لا تخسريه.