استشارات الحب و الزواج

انا عندي ٢٢ سنة في كلية صيدلة اتخطبت لولد دكتور...

انا عندي ٢٢ سنة في كلية صيدلة اتخطبت لولد دكتور بردو واحنا بنحب بعض جدا هو شغلي حياتي جامد جدا اتعلمت منه حاجات كتير جدا هو سند وكمان بعد ما بابا اتوفي بقي عندي فراغ واكتئاب لما هو ظهرلي غيرلي حياتي هو بيبني نفسة لنفسة فهو مستواة متوسط بس هو من الصعيد وانا من القاهرة وهنسكن هنا وهو ساكن هنا اساسا بس المشكلة في اهلة هما ساكنين هناك ومستواهم وحش جدا عايشين في شقه علي المحارة ملهاش اي منظر الابواب حاجة خشبو كدا شقه اكنها مفهاش حد ساكن انا مكنتش عارفه كدا قلقت اوي لما شفتها اكيد هنضطر نروح هناك خفت متأقلمش انا ساكنة في شقتي حلوة جدا وبنهتم بظهرها وانا اساسا يوم خطوبتي لما شفنا كل اهله مستواهم باين في لبسهم وتعاملهم وطريقه اكلهم حتي بس الفكرة ان هو مختلف خالص عنهم اهلي عايزني افسخ الخطوبة وانا متمسكه بة جدا مش عايزة اظلمة وهو فعلا مش زيهم وكويس معابا وهو عايز يأسس حياة حلوة بس انا قلقانه كل يوم بعرفش انام من التفكير خايفه افشل في الجواز وفي نفس الوقت خايفه اسيبه مش هعرف اعيش من غيرة فعلا حياتي مرتبطة بة بقالي4 سنين مبقتش عارفه اعيش من غيرك ازاي كل حاجة بقت مرتبطة بو في حياتي وقتي كلو وحتي الشغل هو علمني كل حاجة هو اللي خلاني اكمل في الكلية واجيب فيها امتياز هو اللي خلاني اعرف اتأقلم علي الحياة من غير بابا شوية فنش عارفه اسيبك وفي نفس الوقت خايفه واهلي ضدي اساسا مش عارفه اعمل اية ممكن تساعديني

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

الإنسان لا يقيم على حسب مستواه المادي والمعيشي أبدا المهم معاملتهم الحسنة لك وليس مستواهم المادي أنتم ما زلتم في بداية حياتكم وتتمتعون بصحة جيدة وبإمكانكم العمل وتأسيس حياة بالشكل الذي ترغبون به لا تقيمي أي شخص بالدنيا على أساس مستواه المادي اذا كان الشاب شخص جيد لا تفرطي به من أجل شكليات فالرزق ليس مال فقط الأخلاق والمعاملة الحسنة أهم بكثير.
تخيلي لو أنك أرتبط بشخص غني ولكنه يضربك او يقلل من قيمتك ولى يحترمك فماذا ستنفعك أمواله وأموال أهله.
اذا كان الشاب جيد لا تفكري بهذه الأمور ولى تلتفتي للماديات.