طبيب بيطري

لو سمحت انا عندي كلب جولدن ٣شهور ونص لقيته تعبان...

لو سمحت انا عندي كلب جولدن ٣شهور ونص لقيته تعبان مرة واحدة عنده خمول نايم علطول ومنع الاكل بيشرب مياه بس ابتدي يرجع كل لما يشرب مياه بقاله ٣ ايام كدة اديته ابرة يوناسين وبرينبران و امريك ك ولوهيدران مرتين كل ١٢ ساعة ومنعت عنه المياه لقيته انهاردة قام وابتدي يتحرك من حوالي ٥ ساعات كدة لاقيته رجع دم كتير واديته كوب مياه شربه حاولت اديله بياض بيض رفض ياكله فلو سمحت ياريت تفيدني اعمل ايه

الرد من العميل

هنا

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

حقيقة هذه الادوية جيدة ولكن كنت افضل طالما الكلب الجولدن الصغير 3 شهور رجع دم بكمية كبيرة الافضل اعطائه حقن اسمها فيتامين k3  تتوفر بالعيادات البيطرية بمعدل 0.5 سم اعطيه الحقنة بالعضل يوميا لمدة 3 ايام بالاضافة لاستخدام مضاد القىء اسمه شراب الموتليوم بالفم بمعدل 1سم مرتين باليوم لمدة 3-5 ايام وافضل الاستمرار على استخدام يوناسين واكياس لوهيدران المضادة للجفاف كل 12 ساعة مرتين باليوم ايضا لمدة 3-5 ايام ويمكنك اعطائه محاليل سكرية منزلية اعتيادية ايضا.

الرد من العميل

طيب يادوكتور مافيش بديل المحاليل واليوناسين عشان مش لاقيه

الرد من العميل

وهل شراب الموتليوم دا متوفر ف الصيدلات البشري

الرد من العميل

وبالنسبة للمياه هو بقاله يومين كدة مشربش غير كوب ماء

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

الموتليوم 100مل شراب عبارة عن دواء مضاد للقىء متوفر بالصيدليات العادية وأعطاء المحاليل السكرية عادى بالمنزل(ماء+سكر أو ماء بعسل أبيض) بيعتبر محلول يقاوم الجفاف وبيرفع مستوى جلكوز الدم أيضا وممكن استخدام الايموكس125 مل شراب بدل دواء يوناسين وبيكون يوميا لمدة 3-4 أيام.

الرد من العميل

تمام شكرا يادكتور

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اهلا وسهلا بكم بموقع جوابكم واشكركم ايضا على ثقتكم الدائمة بنا.