دكتور الشريعة

انا شغال بالامارات وواحد شقه فى مصر بالقسط عشان...

انا شغال بالامارات وواحد شقه فى مصر بالقسط عشان اتجوز فيها واتعسرت فى فلوس القسط فعملت كريدت كارد ب 15 الف درهم وسحبت منهم 12 الف بسدهم اقساط شهريه على سنه القسط الشهرى قيمته 1119 درهم طيب لو انا وقعت فى الربا اتوب ازاى وهل فيه كفاره
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
مكانش عندى حل تانى عشان ادفع القسط

الرد من العميل

ليس لدى معلومات اخرى

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله ان  بطاقات الائتمان اذا كانت تفرض على المدين زيادة عند السداد او تشترط على المدين زيادة عند التأخر عن السداد فهي محرمة، وان لم يتأخر العميل عن السداد، فإن مجرد التوقيع على هذا العقد اقرار الربا، ومن وقع بهذا الامر عليه التوبة والاستغفار وان لا يعود لذلك الفعل مرة اخرى..والله أعلم وأحكم.