طبيب بيطري

القط بتاعي عنده كحه وعطس كتير وانا جبتله كونجستال...

القط بتاعي عنده كحه وعطس كتير وانا جبتله كونجستال واتدهوله وبعد ما خده طلع رخوه كتير من بؤه اعمل اي

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

الافضل طالما القطة بيتحسس من الادوية التى تعطى عن طريق الفم أستخدام ادوية حقن مثل الاموكسيسلين البيطرى 100مل اعطيه منه 1 سم حقن بالعضل يوميا لمدة 3-4 أيام لانه بعض القطط بتتحسس من الادوية عن طريق الفم وبيحدث تهيج للغدد اللعابية وافرازاتها الكثيفة مما يعيق مجرى التنفس وممكن بيتحسس من الكونجستال بدلوه بنوع اخر مثل الايموكس 125 مل عادى بشرى اعطيه منه 1سم مرتين باليوم لمدة 3-5 أيام مع التدفئة التامة وماء دافىء بعسل ابيض يوميا لمدة خمسة أيام.