السلام عليكم دلوقتي والدي كانت رقبته وجعاه من...

السلام عليكم دلوقتي والدي كانت رقبته وجعاه من يومين او مش وجعاه تقدر تقول انه مش عارف يحركها بسبب النوم او السرير فا وصفوله دوا dimra واخد منه 4 مرات على حسب الكورس بس هو من بعد اول حبايه ب نص ساعه كان تمام الحمدلله و الرقبه مفيهاش حاجه بس قال يمشي ع العلاج يومين وبعدين يوقفه فا لقيته بيقولي انه مش متزن وهو ماشي بس امبارح كان احسن كتير ونزل وجه عادي فا انل قلقان عليه ومحبيتش اوديه مستشفى عشان الاوضاع الحاليه وخصوصا انه بيقول انه مفيش اي حاجه تعباه وقيسنا السكر امبارح كان 110 بس معرفناش نقيس الضغط لانه مكنش متوفر الجهاز في الصيدليه وقالنا هيجي النهارده يقيسه فا حابب استشير اي دكتور مخ و اعصاب بحيث يفيدني اذا كنت اروح لمين او اي حاجه

إجابة الخبير: الدكتور عبد الرحمن الشيخ

الدكتور عبد الرحمن الشيخ

طبيب

دواء dimra المرخي للعضلات
يعد دواء dimra من العلاجات التي تحتوي على التركيبة الدوائية Diclofen والذي يعمل كمسكن للالام و علاج Methocarbamol والذي يعمل كمرخي للعضلات بشكل مركزي عبر الاعصاب الدماغية ويستخدم في علاج حالات الام العضلات والشد العضلي الحاد والمزمن بجرعة حبتين في اليوم كحد اقصى ويترافق العلاج مع اعراض الدوخة وعدم الاتزان والتي تزول بمجرد ايقاف العلاج وتعد قراءة السكر المذكورة طبيعية في حال كانت بعد الاكل بساعتين ويتم استشارة طبيب الاعصاب
محاذير الاستخدام
يحذر من استخدام العلاج في الحالات التي تعاني من الربو الشعبي المزمن ومن قرح معدة نازفة وفي حالات امراض القلب والشرايين كما يجذر استخدام العلاج في الحالات التي تعاني من ضعف في عضلات التنفس وفي حال وجود حساسية للتركيبة الدوائية للعلاج
الاعراض الجانبية
  • النعاس
  • الدوخة
  • اضطرابات الحركة
  • الام البطن
  • الغثيان
  • القئ
  • الصداع

ما ينصح به
ينصح بتناول غذاء صحي متوازن غني بالخضروات والفواكه والحرص على ممارسة التمارين الرياضية والابتعاد عن التدخين وشرب المنبهات وتناول كميات كافية من السوائل والفيتامينات