محامي

السلام عليكم لقد قمت برفع قضية خلع علي زوجي...

السلام عليكم لقد قمت برفع قضية خلع علي زوجي والحمد لله قمت بخلعه وبعد كده اتحدد يوم لعرض منقولاتي ولكن لقيت طليقي جايبلي عفش قديم غير عفشي الاصلي وطبعا رفضت استلامه وتم تحرير محضر واتحكم عليه بشهر حبس وعرفت انه ممكن يعمل استئناف ع الحكم ولكنه متهرب انا عايزة اعرف في حالة لو تم القبض عليه وعمل الاستئناف وخرج ايه الخطوة اللي ممكن اعملها علشان الزمه بان يجيبلي عفشي ؟ ولو هو اضطر في النهاية انه يجيبلي عفشي الاصلي بس جابه متكسر خالص علشان مستفدش منه خالص هل من حقي ارفض استلامه ولا القاضي هيعتبر ان ده تعنت مني وخصوصا ان قائمة عفشي مذكور العفش فيها بالمواصفات بجانب ان عفشي الاصلي سليم نظرا لان فترة جوازى كانت قصيرة جدا فيدني من فضلك

إجابة الخبير: المحامية دعاء عبدالجواد

المحامية دعاء عبدالجواد

محامي

بخصوص عرض المنقولات :
علي الزوج عرض المنقولات المدونة في قائمة المنقولات ، وفي حالة عدم مطابقة المنقولات المعروضة مع المنقولات
الموجودة في قائمة المنقولات فانه للزوجة رفض استلام المنقولات واثبات ذلك في محضر الشرطة وكذلك الحال
بالنسبة للمنقولات المتهالكة .
ومن ثم سوف يتم الحكم في ضد الزوج اما برد المنقولات او رد قيمتها او الحبس والغرامة .
وتنص المادة 341 من قانون العقوبات المصري على أنه:
كل من اختلس أو استعمل أو بدد مبالغ أو أمتعة أو بضائع أو نقود أو تذاكر أو كتابات أخرى، مشتملة على تمسك أو مخالصة أو غير ذلك، إضرار بماليكها أو أصحابها أو وضع اليد عليها، وكانت الأشياء المذكورة لم تسلم إلا على سبيل  وجه الوديعة أو الأجازة أو على سبيل عاريه الاستعمال أو الرهن، أو كانت سلمت له بصفة كونه وكيلاً بأجره أو مجاناً بقصد عرضها للبيع أو بيعها أو استعمالها فى أمر معين لمنفعة المالك لها أو غيره، يحكم عليه بالحبس ويجوز أن يزاد عليه غرامة لا تتجاوز مائة جنيه مصرى .