دكتور الشريعة

انا رفيعة جدا ومحجبة بس مش محجبة عن اقتناع لان...

انا رفيعة جدا ومحجبة بس مش محجبة عن اقتناع لان بابا وماما ضربونى جامد عشان اتحجب من وانا عنظى ١١ سنة وانا عايزة اقلعه وسألت شيوخ كتير قالولى ان الحجاب الهدف منه الحشمة عشان البنت لما بتكبر بتبقى زي البنات الكبار والانسات عندهم صدر وجسمهم مليان بس انا معنديش صدر ومعنديش اي حاجة ورفيعة جدا ودا غير ان محجبة غصب عنى يعنى زي زي اللى مش محجبة دا غير انى صغيرة ورفيعة ومش لبساه عن اقتناع فانا عايزة اقلعه بس خايفة من بابا وماما ومش عارفة اقول ليهم ايه بالظبط دا غير ان اختى مش بتصلى نهائى يعنى ممكن تفتكر فرد واحد بس ف اليوم وممكن لا وبابا وماما بيقولولها انتى اللى هتتحسبى وخلاص وبيسكتوا لكن انا مش عايزنى اقلع الحجاب عشان فرض بس هما بيعملوا كدا عشان كلام الناس عشان الناس مش عارفة مين بيصلى ولا لا بس شايفة مين وحجب ومين لا طب انا مش لبساه عن اقتناع والشيوخ بيقولولى انتى لو نش مقتنعه بيه يبقى تقلعيه احسن عشان كدا زيك زي اللى مش محجبه دا غير انى صغيرة ورفيعة جدا يمكن الاطفال اطخن منى والله العظيم انا عايزة اعرف اقنتعهم ازاى واتكلم معاهم ازاى انا دلوقتى عندى ١٦ سنة بس اللى يشوفنى يقولى انتى ف رابعة ابتدائى عشان ىفيعة جامد وزى زى الاطفال

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد فاعلمي سددك الله أن موضوع الحجاب ليس موضوع رفيعة وثخينة.
وليس موضوع أنها تكون كالآنسات.
الموضوع ان الله يريد هذا فقط.
نحن خلقنا الله لنعبده وننفذ أوامره.
نعم ربما نقول مالحكمة من الحجاب؟ ولكن مهما وضعنا أجوبة فلن تكون كقولنا لأن الله يريد.
إن كان الموضوع جمال جسم فلماذ احتجبت زوجات النبي الصغيرات والكبيرات كسودة وأم سلمة؟
الموضوع ان الله خلقك وانت تنفذين أوامره.
اضافة لما في الحجاب من حفظ لك من الأذى الذي يلحقك من الشباب والشمس.
قال تعالى:يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَن يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا (59)
أما بالنسبة لوالديك فإنهما ما قاما بواجبهما من منع فتنتك لشباب المسلمين.
وموضوع ترك اختك للصلاة فهم مقصرون في متابعتها.
ولكن هذا لايعني تركك تخرجين متبرجة.
كاشفة مفاتنك، مهما ظننت في نفسك انك لست جميلة او فاتنة فإنك لاتعلمين كيف ينظر إليك الشاب.
وهل تظنين أن اباك أن سمح لك بالخروج كاشفة وتعرضت للتحرش هل سيسكت ابوك على من تحرش بك؟
ربما يقتله او يتشاجر معه.
فلأي شيء تعرضي نفسك واباك وعائلتك للفتنة.
فاتقي الله ولاتعترضي أمر الله.
فبحشمتك تحفظين نفسك وعرضك.
والله تعالى اعلم.