تفسير الأحلام

السلام عليكم .... انا بتمرن في الجيم و عايز اخد...

السلام عليكم .... انا بتمرن في الجيم و عايز اخد بروتين هل في اعراض سلبيه لبروتين ؟؟و اسم البروتين olympic عايز اعرف اخد منه قد ايه و ازاي و هل لازم اعمل تحليل علي الكبد و الكلي

إجابة الخبير: الدكتورة دعاء هجين

الدكتورة  دعاء هجين

الدكتورة دعاء هجين

أخصائية تغذية

مكملات البروتين

المكملات الغذائية مصرحة من قبل ال FDA, ويتم تصنيعها من مواد طبيعية واستخلاص البروتين مصل اللبن والحليب وهي مفيدة للاعبي كمال الاجسام في زيادة الكتلة العضلية بطريقة سليمة لانها تحتوي على أحماض أمينية غير معقدة يسهل امتصاصها بسرعة في النسيج العضلي, لكن أيضا يجب عدم الإكثار والإفراط في استعمالها لما لها من اعراض جانبية على المدى الطويل على الكلى, فهي تزيد من ترسبات الكلى, لذا ينصح بتناولها تحت اشراف من المدرب الشخصي وشرب ما لا يقل عن 2 لتر ماء في اليوم.

الكمية المسموحة من البروتين

يمكن تناول 1-2 سكوب في اليوم كحد أقصى, في حال كنت تعاني من مشاكل صحية مثل أمراض الكلى والكبد فيجب تجنبها.