إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

تمت اجابة استفساركم سابقا
على الرابط التالي /
لفت الانتباه وتعزيز الثقة بالنفس

الرد من العميل

طب حضرتك انا حاولت كتير ان اتغلب على الإحساس بعدم الثقة بالنفس والرهاب الاجتماعى وأن انسى سخرية والتنكر اللى اتعرضت لهم من قبل وان احس انى شخص مهم فى المجتمع بس مقدرتش حقيقى مش قادرة وكل ما أجد شخص شخصيته قوية ووسيم وفى منصب عالى بحس انى بحبه اووووووووووووى حتى لو كان مجرد شخصية فى التليفزيون معرفهاش بس بعد اتخيل الشخصية دى أنه زوجى وبيحبنى واختارنى انا دونا عن البنات واستمر فترة كدا فى حزن شديد بسبب بعد الشخص ده عنى مع انى معرفوش اصلا ده مجرد ممثل أو حد شغال فى السياسة أو اى شخص لم أقابله أساسا بس بحس ساعتها انى بحبه جدا وبحس انى ضعيفة جدااااااااا وببقا عاوزة واتمنى الشخص ده يبقا جوزى بجد تعبت اوى اوى من الحالة دى ومش عارفة ولا اتجوز ولا اشوف حياتى وبصراحة نفسى فى دواء يعالج الحالة دى بدل العلاج بالكلام أو بالشغل لانى حاولت كتير ومنفعش انا عندى السكرى النوع الأول وعندى التهاب المعدة فياريت لو الدواء ميتعارضش مع المرضين دولات

إجابة الخبير: الدكتور محمد دربيه

الدكتور محمد دربيه

طبيب

كيفية التغلب على الاعراض المصاحبة لضعف الثقة بالنفس والرهاب والتفكير المستمر في حالتك ؟
العلاج الدوائي عن طريق تناول أدوية مضادة للقلق، والمواد المهدئة التي تخفف من حدة الشعور بضعف الثقة بالنفس مثل lorazepam 2.5mg ولكن لفترة قصيرة وباستشارة طبيب نفسي بالاضافة الى مضاد اكتئاب آمن لمرضى السكري مثل Sertralin 50mg والخضوع الى جلسات العلاج النفسي عن طريق متخصصين وذلك بتحديد جلسات نفسية تستخدم وسائل العلاج السلوكي المعرفي واستخدام انشطة للتفريغ النفسي بالاضافة الى ممارسة تمارين الاسترخاء يوميا وتمارين التنفس العميق والابتعاد عن التفكير الزائد واخذ قسط الكافى من النوم وتعديل وتغير الأنماط الفكريه الخاطئه كذلك ينصح باشغال الوقت والتفكير بممارسة نشاطات محببة وممارسة الرياضة وتأجيل التفكير المستمر والقلق الى مدة بسيطة فقط من اليوم والقيام بتمارين الاسترخاء المستمر للعضلات

الرد من العميل

هل دواءlorazepam 2,5mg سوف يخلى المشاعر اللى بتيجى ليا كل فترة والحب الشديد للشخص ثم ازهق منه واسيبه ثم احب شخص اخر بجنون وهكذا متجيش تانى وهل الدواء دا مش يؤثر عليا عشان عندى التهاب المعدة بيجى مع أدوية شديدة معينة بتخليه الالتهاب يجى تانى وما جرعته فى اليوم وهل لو استمرت عليه طول العمر ميحصلش ليا شئ فى معدتى

الرد من العميل

حضرتك مردتش على سؤال بخصوص الدواء

إجابة الخبير: الدكتور محمد دربيه

الدكتور محمد دربيه

طبيب

بالنسبة لهذا الدواء فهو لتخفيف التوتر والقلق فقط ويجب ان يتم اخذه لمدة قصيرة فقط ، اما فيما يتعلق بالافكار الغير عقلانية الخاصة بالاشخاص الذين تم ذكرهم فانه يجب الاستمرار على دواء sertralin حتى يحدث تغيير ثم اضافة دواء اخر عند اللزوم من فئة مضادات الذهان بجرعة قليلة

الرد من العميل

طب هو حضرتك انا بأخذ دواء اسمه سيتابرونكس 20 بقالى يجى 4سنين بس حالتى متغيرتش خالص والأفكار والمشاعر الغير عقلانية الخاصة بالأشخاص لم تروح فهل دواء sertralin غيره وهو ده اللى هيخليها تروح والجرعة قد ايه فى اليوم وهل ابطل دواء سيتابرونكس ولا اخد الاتنين مع بعض

الرد من العميل

وايضا انا ظليت أخذ دواء اسمه لوسترال لمدة 6شهور قبل سيتابرونكس بس ملاقتهوش عمل لذلك روحت لدكتور تانى فكتب ليا دواء سيتابرونكس هو الدواء ده بصراحة جميل فى أنه الحزن الشديد اللى كنت بحس بيه طول الوقت راح الحمدلله إنما تعلق. بالشخص وحبى ليه لدرجة الجنون ثم بزهق منه وبحب شخص اخر المشكلة دى مش بتروح حتى بعد أخذ الدواء فدواء sertralin غيرهم وهيريحنى من المشكلة دى

إجابة الخبير: الدكتور محمد دربيه

الدكتور محمد دربيه

طبيب

sertralin هو نفس دواء لوسترال لذلك في حالة الاستجابة له يمكن الرجوع لتناوله وانصح بتناول جرعة عالية منه ضمن الحد المسموح وفي حالة عدم التحسن يمكن اضافة دواء مضاد ذهان بجرعة قليلة لتخفيف هذا الشعور وفي بعض الاحيان يمكن الاستفادة من مثبت للمزاج ايضا مثل lamotrigine

الرد من العميل

بس دواء لوسترال ده معملش حاجة معايا فممكن حضرتك تكتب ليا دواء مضاد ذهان بس يكون مش مضر على مرض السكرى والتهاب المعدة

إجابة الخبير: الدكتور محمد دربيه

الدكتور محمد دربيه

طبيب

أنصح بزيارة طبيب نفسي للمقابلة الشخصية المباشرة وفحص الحالة النفسية قبل البدء بالعلاجات ولكن كما ذكرت يمكن الاستفادة من دواء lamotrigine لتثبيت المزاج وتخفيف الاندفاع والمشاعر الزائدة لديكي ، وفي حالة الحاجة لمضاد ذهان يمكن الاستفادة من علاج haldol لأن الكثير من الادوية مضادة الذهان الجديدة تؤدي الى ارتفاع السكر وقد يكون لا حاجة لها في الوقت الحالي

الرد من العميل

شكرا يادكتور كتير على مساعدتك ربنا يجعله فى ميزان حسناتك يارررررررب خلاص انا همشى فقط على دواء lamotrigine وسيتابرونكس فقط ويارب تتحسن

إجابة الخبير: الدكتور يزن الحوراني

الدكتور يزن الحوراني

طبيب

اهلا و سهلا بكم في اسرة موقعنا