خبراء التوظيف

انتى

مساعدة الخبير: هل راجعت دكتور نفسي من قبل؟ أو حاولت أي شئ آخر؟
اننى بنت ودائما مشاعرى ليست مستقرة فاننى كل ما اعشق شخص بقوة وأحس انى هموت لو سابنى بعد فترة قصيرة اجد نفسى زهقت منه ومش بحبه واجد نفسى بحب شخص اخر بنفس درجة الحب والعشق ثم بزهق أيضا منه وهكذا لحد مازهقت ونفسى استقر على حب شخص واحد فقط ومحسش انى عاوزه غيره واتزوجه بس دايما مشاعرى تتغير بعد فترة قصيرة وأحس انى مش عاوزه الشخص ده ممكن تفسير حالتى وهل له علاج
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع الدكتور النفسي عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
نعم أننى ليس ليا أصحاب ودائما معنديش ثقة بنفسى وكل اللى بحبهم أو بعشقهم دايما شخصيتهم قوية وبحس أنهم كتير عليا فى البداية وبحس انى ممكن اموت من غيرهم بس بعد فترة برجع تانى لطبيعتى وبحس أنهم مش فارقين معايا خالص بس المشكلة انى خايفة احس ناحية شخص بالحب ده ثم بعد ما اتجوزو اجد نفسى بحب شخص اخر ما الحل

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

انتى من الشخصيات الغير اجتماعيه والانطواء الذى تعانى منه يشير الى القلق الاجتماعى والذى ينعكس بالسلب على حالتك النفسيه وترجع الانطوائيه الى ضعف ثقة الفرد بنفسه والنظره السلبيه للذات الى جانب وجود احد الابوين يعانى من القلق والتنشئه الاجتماعيه الخاطئه الى جانب المرور بخبرات سيئه كوضعك فى مواقف محرجه وتعرضك للسخريه من الاخرين لذا سيدتى انصحك بالاتى: - زودى ثقتك بنفسك وبقدراتك الذاتيه وقدرتك على مواجهة المواقف وذلك من خلال دورات التنميه البشريه - اشتركى فى انشطه اجتماعيه وخيريه فى توسع دائرة معارفك وتزود من ثقتك بنفسك - زودى ثقافتك واطلاعك حتى تكون قادر على المناقشه والحوار مع الاخرين - ابحثى عن اصدقاء او اشخاص تجمعم ميول مشتركه - مارسى التمارين الرياضيه باستمرار لانها تساعد على التخلص من طاقتك السلبيه وتمارين الاسترخاء التى تخفض من قلقك - احرصى على الابتسامه الدائمه فهى تعكس للاخرين شخصيه اجتماعيه محبه للحياه وللاخرين -تخيلى المواقف الاجتماعيه وكيف يكون التصرف الصحيح فيها - احرصى على جمال مظهرك امام الاخرين

الرد من العميل

هو فيه أدوية تساعد على التخلص من الإحساس اللى وصفته لحضرتك لانى حاولت كتير اتغلب على ذلك بالشغل والتنمية البشرية وبالجلوس مع أشخاص بحبهم بس مفيش شئ اتغير نفسى فى علاج يعالج حالتى اللى وصفتها لحضرتك فى الرسالة اللى فاتت بس انا عندى السكرى والتهاب المعدة فياريت الدواء يكون امن مع المرضين دول

إجابة الخبير: الدكتور محمد دربيه

الدكتور محمد دربيه

طبيب

لقد تم اجابة سؤالك المطروح سابقا على الرابط التالي :
العلاج الدوائي