الزواج و الإرشاد الأسري

لو سمحت انا وخطيبي دايما في مشاكل بس بنتصالح ع طول...

لو سمحت انا وخطيبي دايما في مشاكل بس بنتصالح ع طول وتعبت من كتر المشاكل هي مش مشاكل كبيره واحنا اول مانتكلم بننسي أن اتشاكلنا للعلم مكناش كدا قبل الخطوبه كنا مع بعض 5سنين مكنش في مشاكل خالص والخطوبه جيت سريعه وأهله حبوني كلهم الحل اعمل ايه ناس كتير قالولي محسودين وانا بصراحه مش عارفه اعمل وان فعلا بحبه وهو كمان بيحبني ممكن تنصحيني

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

الخطوبة من الفترات الجميلة التي يبدأ بها الشريكين حياتهم فهي تحتاج منهم لزيادة القرب والتعرف والاحتواء وزيادة الانسجام بينهم حتى كون العلاقة بينهم اقوى على مواجهة اي خلاف او مشكلة بينهم لان الخلافات بين الشريكين امر طبيعي ولاتوجد علاقة تخلو منها ، فيجب عليك ان تتقربي من خطيبك وتحاولي ان تتعرفي على شخصيته وتفكيره والامور التي تثير الخلاف بينكم وتبتعدي عنها ، كوني ايجابية في تفكيرك وابتعدي عن السلبية والتمسي له الاعذار ، اشعريه بثقتك بنفسك وقوتك واهتمي بنفسك وبلبسك وهندامك وممارسة النشاطات المحببة لك ، ابتعدوا عن الضغوطات واجعلوا لنفسكم اوقات تلتقوا فيها واوقات تتحدثوا فيها وتخططوا لمستقبلكم واوقات ترتاحوا فيها وتستبدلوا الذكريات السعيدة وتكون فرصة للتعرف والتقرب من بعضكم البعض ، ابتعدوا عن اصدار الاحكام والحوارات في اوقات العصبية والغضب وتحاورا عند الهدوء