دكتور الشريعة

اخر الكريم هل من الممكن محاولة الاتصال بي انا...

اخر الكريم هل من الممكن محاولة الاتصال بي انا تعبان واحتاج مساعدة 01011265868

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائل الكريم:
يمكنك طرح استفسارك هنا وسنقوم إن شاء الله بالمساعدة.

الرد من العميل

ابويه خطب لي بنت زميلته فالشغل وقعدت معاها وارتحت لها وهى كمان ووافقت واتخطبنا بقالنا 6 شهور حصل مشاكل بين اهلى وخطيبتى متعددةبين والدى بالاخص لما كانت تروح الشغل لوالدتهايقولى مش بتهتم بيه على الرغم انى خطيبتى كانت بتشوف هو فين وتدور عليه وتسلم عليه ، وأنه يقولى من يوم ما تخطبت مرنتش عليه إلا مرة واحدة خطيبتى بتسالنى هو عمو زعلان منى ف ايه عايز اصلح لو ف مشكله بس ابويه شايفاها غلط وانا مش عارف اصلح بينهم فتعبت واتكلمت مع خطيبتى قالت من غضبها انهامش هتهتم باهلى الا لما تلاقى اهلى بتهتم بيها ولما تروح عند مامتها الشغل هتتجاهل ابويه ومش هتهتم قالتها وقت غضبها وعصبية وزعلت منها انا بحاول على قد ما اقدر اصلح بين اهلى وخطيبتى، انا والدتى متوفيه ولقيت الحنية من خطيبتى وحبتها وهى كمان حبتنى وغصب عننا حصل بينا مشاعر وغلطنا وحصل بينى وبينها علاقه جسديه سطحيه كمثل أى راجل ومراته انا بعترف أنه غلط أنى المسها أو اشوف أى جزء ف جسمها مش من حقى الا بعد الجواز ووعدنا بعض اننا مش هنعمل كده تانى ومش هنتخلى عن بعض ووعدتها بالجواز بس مش بنقدر نبعد عن بعض بخصوص العلاقه ومش عارف ابعد عنها ومفيش مخلوق يعرف الل حصل ده وبخصوص المشاكل ابويه قال هى غلطت فيه أنها هتتجاهله لما مخطوبين وكده اومال لما تتجوز هتعمل ايه ومش هتتغير ومش هتسعدك فحياتك اناخايف عليك انا ابوك وكفايا كده وكلم امها وقالها كل شئ قسمة ونصيب ، انا بحبها ومش عايز ابعد عنها وعشان الل حصل بينى وبينها، بس ابويه قالى لو كملت ولا انت ابنى ولا اعرفك وانا مش هكون راضي لو كملت معاها وانا مش عايز اغضب ابويه ومش عايز اغضب ربي لو مكملتش معاها وفسخت الخطوبه زى ما هو عايز ده صح ولا غلط وانا مش قادر ابعد عنها عشان بحبها وعشان وعدتها بالجواز عشان المشاعر والل حصل بينا الغلط تعبت ومش قادر افكر مش عارف اعمل ايه ارجوك افيدنى وطريقة تصحيح الذنب الغلط الل عملته معاها عشان انا مش مسامح نفسي

الرد من العميل

أرجو المساعدة والإجابة

الرد من العميل

هل يمكن مساعدتى

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائل الكريم:
١- لا يجوز لأبيك ولا لخطيبتك من الأصل العمل في مكان مختلط.
٢- لا يجوز لك التكلم معها الا لحاجة فكيف بالعلاقة؟! فقد ارتكبتهما كبيرة من الكبائر وعليكما التوبة إلى الله توبة نصوحا.
٣- فإذا تبتما توبة نصوحا فعليك أن تقنع والدك بالبقاء معها او ان تدخل أهل الصلح بينكما، وأما إذا لم تتب فيجب عليك طاعة والدك على الفور بتركها.