الزواج و الإرشاد الأسري

ابني عمره 6سنين وأنا منفصله عايزه اعرف ازاي أربيه...

ابني عمره 6سنين وأنا منفصله عايزه اعرف ازاي أربيه يكون راجل عايزه انمي فيه مواهب كتير عايزا يتعلم اللغة ابداء ازاي

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

الطفولة مرحلة مهمة واساسية من مراحل عمر الانسان فالطفولة ارض خصبة وسهلة في استقبال المعلومات والسلوكيات المزروعه فيها فعليك ان تتعرفي على كل مرحلة من مراحل نمو الطفل وماهي خصائص النمو فاهتم بطفلك وكن مرنا معه في المشاعر فلا حرمان عاطفي ولا تدليل مفرط
راقبي تصرفاته واهتمي برغباته واهتماماته ، احضري له الالعاب المناسبه لعمره وحاولي ان تنزلي لمستواه عندما تتحدثي معه وتلعبي معه
تعاملي مع طفلك بثقة واعطيه فرصة للتجربة حتى يتعلم وتزيد ثقته بنفسه
شجعيه دوما على الافعال الصحيحة والسلوكيات الايجابية وعلميه عند الخطا باسلوب الحوار والنقاش ، كافئيه بالهدايا او الخروج في نزهه اواي شيء هو يستمتع به
دائما خصص لطفلك وقت تقضيه معه بشكل يومي وكن قريبا منه
ابتعدي عن الضرب والعنف مع الطفل فانت الان القدوة امامه وسوف يحاول تقليدك في اغلب التصرفات ،وكن مبتسما وضحوكا معه
حافظي على تغذيته  تغذية سليمة فالطفولة مرحلة نمو سريعه للعقل والجسم وحافظي على نومه النوم الكافي