الزواج و الإرشاد الأسري

السلام عليكم انا عندي مشكله كبيره بس عايزه احكيها...

السلام عليكم انا عندي مشكله كبيره بس عايزه احكيها انا عندي ٢٨ سنه وانسه بشتغل امي توفت وانا عندي ٤٠ يوم جدي والد امي رباني لحد سن ال٢٦ مع العلم في بعض الفترات فارق السن بيننا كبير كانت تحدث الكثير من الخلافات والاهانه منه لفظيا وكثيرا مع اختلاف الثقافات دون سرد المشاكل روحت عند ابويا سنه معرفتش اقعد ورجعت عند جدي انا عايشه مع جدي وفي بعض الاحيان يهيني لفظيا وكتير بيحصل ده وخالي بردوا وانا عايشه معاه ومع ولاد خالي ومليش مكان تاني اروح فيه مع العلم انه في فتره تعب جدي كنت تحت رجله وعمري ما سيبته حقيقي ولا قصرت معاه ولما كان يتعب واررح اقعد معاه فكان بيهيا ليه اني بكلم حد او كدا ومكنش بيحصل لاسف دلوقتي انا مليش غير خالتي الي اقدر اعيش معاها بس انا مش قادره اسيب جدي واروح اعيش معاها مش هبقي مطمنه عليه واخاف يجراله حاجه وهو زعلان مني اعمل ايه ينفع اروح اعيش عندها ولا افضل واتحمل قدري
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: سعيد نبهان

سعيد نبهان

اخصائي نفسي

من الواضح أن تربيتك عند بيت جدك جعلك تبقي متعلقة بجدك وتشعرين أنه والدك ووالدتك على الرغم من كل ما يصدر منه إلا انه اصبح جزي من شخصيتك وكيانك لذلك انتي لم تشعري بالانسجام من التعامل مع والدك لذلك يجب عليكي أن تعملي الانتقال للعيش مع خالتك ويمكنك ان تنتقلي شكل تدرجي بمعني ان تنامي طوال الاسبوع عند خالتك وان ترجعي عند جدك يوم الخميس والجمعة وهكذا حتي تستقري نفسياً وكوني على يقين بأنك بالمستقبل القريب ستتزوجي وستعيشي حياة جديدة بمنزل بيت زوجك ولهذا يجب عليكي ان تجربي الانتقال والعيش مع الاخرين ومع افراد جدد حتي تنتقلي لحياتك المستقبلية.