لو سمحتم عاوزه اعرف انى لو اخدت برشام نوروكارمينا...

لو سمحتم عاوزه اعرف انى لو اخدت برشام نوروكارمينا بعد العلاقه ممكن يعمل حمل ولا عادى انى اخده اخر اليوم بالليل ويبقى فيه علاقه قبله تانى حاجه عاوزه اعرف لما يخلص الشريط اخده امتى تانى والشريط بادء بيوم الاتنين اول حبايه والنهارده الخميس اخد حبايه الاتنين ولا ابدا بالخميس عادى

الرد من العميل

ارجو الرد

إجابة الخبير: الدكتور عبد الرحمن الشيخ

الدكتور عبد الرحمن الشيخ

طبيب

علاج منع الحمل  نوروكارمينا
يعد علاج منع الحمل  نوروكارمينا من العلاجات الهرمونية المانعة للحمل والتي تحتوي على مشتقات هرموني الاستروجين والبروجسترون والذان يعملان على منع التبويض عبر تثبيط افراز الهرمون المحفز للتبويض من الغدة النخامية fsh ويكون الشريط مكون من 21 حبة يبدأ استخدامه من اليوم الثاني للدورة الشهرية حتى انتهاءه ثم يتم ايقاف العلاج للسماح بنزول الدورة الشهرية خلال 2-5 ايام وفي اليوم الخامس للدورة الشهرية يتم البدء بتناول العلاج ويفضل تناول العلاج في نفس الموعد يوميا وفي حال الانتظام على العلاج فلا يحدث الحمل حتى مع علاقة نشطة في اي وقت ويتم استشارة طبيب النساء والتوليد
محاذير الاستخدام
يحذر من استخدام العلاج في المرضى الذين يعانون من امراض القلب والشرايين وفي المرضى الذين يعانون من الصداع النصفي بالاضافة الى المرضى الذين يعانون من الجلطات الوريدية او جلطات الرئتين كما يمنع استخدام العلاج في حالات الحساسية من التركيبة العلاجية
الاعراض الجانبية
  • الصداع
  • الام البطن
  • الغثيان
  • الدوخة
  • اعتلالات الدورة الشهرية
  • زيادة الوزن

ما ينصح به
ينصح بتناول غذاء صحي متوازن غني بالخضروات والفواكه والحرص على ممارسة التمارين الرياضية والابتعاد عن التدخين وشرب المنبهات وتناول كميات كافية من السوائل والفيتامينات