أخصائي تغذية

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته دكتور لو سمحت ابني...

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته دكتور لو سمحت ابني عنده سنه و9 شهور عنده انيميا الفول من ست شهور كده كان كان الهيموجلوبين عنده وسبعه و كان بياخد علاج اسمه ابيكوزيم فوليك اسيد آل كارنيتين والوقت الهيموجلوبين عنده 11 واثنين من عشرة الحمد لله بقى مضبوط مخزون الحديد في جسم ابني 176 معدله 55 عندي ابني 48 كان بياخد علاج اسمه انريتش وبعدها الدكتور غير العلاج وكتبله فوار اسمه برافوتين مع العلم ابني مش بياكل لحوم خالص ولا فراخ ولا سمك ولا كبده ولا طحال ولا لحمه حمراء كل اللى بياكله جبن ولبن وقشطههل ممكن نسبه الكالسيوم اللي في منتجات الالبان اللي بياكلوا تمتص الحديد من جسمه عايزه اعرف ايه الاكل او الشرب اللي يزود نسبه الحديد في جسم ابني وفي احد قال لي ودي ابنك للدكتور خصص دم علشان يعالج الناقص اللي في الدم اللي عند ابنك من اي حاجه هل الكلام ده صحيح علشان ابني هزلان وشه اصفر ودائما عايز ينام وصعب جدا في اكله علشان ااكله بالعافيه الاكل المفيد لجسمه دي الطريقه غلط هتكرها في الاكل فانا عايزه حل ارجو الرد ارجو الرد

إجابة الخبير: الدكتور يزن الحوراني

الدكتور يزن الحوراني

طبيب

هل يتواجد داعي لتغيير المكمل الغذائي الحالي ( انريتش ) ؟
لا داعي لذلك
هل يحتاج ابنك طبيب دم ؟
لا داعي لذلك , و لكن حالة طفلك تحتاج التالي :
1. متابعة مع طبيب الاطفال بشكل دائم
2. متابعة مع اخصائي تغذية
هل الكالسيوم يؤثر على امتصاص الحديد ؟
لا يؤثر
الموانع على مرضى انيميا الفول :
1. بعض انواع البقوليات : الفول و العدس و البازلاء و الفاصوليا و غيرها من البقوليات
2. بعض انواع الادوية : مضادات الملاريا , مضادات الهستامين , بعض انواع المضادات الحيوية و بعض انواع مسكنات الالم و غيرها
- يجب ابلاغ الطبيب المختص قبل تناول اي دواء لتاكد من سلامتها للمريض او استبدالها بادوية اخرى امنة
اعراض المرض :
1. الهزلان العام
2. اصفرار الجسم
3. خروج البول بلون غامق
4. فقدان الوعي و الدوخان
5. الام في البطن و القدمين

سوف يتم تحويل استشارتك الى قسم التغذية