دكتور الشريعة

أنا وجوزي حصل بنا مشكله وخناقه ف حلف عليا وهو...

أنا وجوزي حصل بنا مشكله وخناقه ف حلف عليا وهو زهقان طلاق تلاته ما اروح الشغل تاني وبعدها واتصالحنا المفروض انزل الشغل عشان مش هينفع اقعد منه فهو قالي نسأل الاول ازاي ارد الحلفان ف ممكن تفيدوني ونبي
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد فاعلمي سددك الله أن الحلف بالطلاق يرجع الحكم فيه إلى نية الزوج لحظة الحلف فإن كانت نيته الطلاق فإنه يقع طلاقا بمجرد نزولها للعمل.
وأما إن كان في نيته التهديد والتخويف فإنه يلزمه كفارة يمين.
فلابد من سؤال الزوج عن نيته لحظة التلفظ به.
ولابد من مراجعة المحكمة الشرعية للبت في اليمين.
والله تعالى اعلم.