الزواج و الإرشاد الأسري

أهلا بك، كيف يمكنني مساعدتك في سؤالك عن الشريعة...

أهلا بك، كيف يمكنني مساعدتك في سؤالك عن الشريعة الإسلامية ؟ ازي حضرتك انا عندي ١٩ سنه و خطيبي قبل ما نتجوز قالي اني لازم اقعد مع امه و اخواته الرجاله و مراتتهم في بيت العيله بتاعم طول النهار و اطلع بيتي اخر اليوم و اخدم امه مع مراتات اخواته و الاكل عندهم و الحياه كلها عندهم و انا بس هطلع بيتي وقت النوم مع العلم امه ٥٥ سنه واننا متعلقين ببعض و هو بيقولي انه مش عارف يتصرف ازاي و معندوش حل و مش عايز يفصلني عنهم ف شقتي حاسس انه هيبقي قاطع اهله و خسرهم ايه الحل اسيبه ولا اعمل ايه

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

لقد اتفق معك زوجك من البدايه ان علي اسلوب الحياه هذا ، بالطبع انكم تحتاجون لبعض الخصوصيه وهذا ليس معناه الانقطاع عو اهل زوجك او ان تغلقي علي نفسك فمن الممكن ان تتواجدي باوقات مثل اعداد الفطور مثلا وتناوله والجلوس قليلا ثم تصعدي لمنزلَ او ان تساعديهَ ولكن قبلي ام زوجك واخبريها ان حضرت شيئا خاصا لك ولزوجك وافطروا بمفردكم يوما استاذنيها يوما للجلوس ليلا معا وذلك لتشعر الام انك تقدريها ولا تريدين الانقطاع بل انك فقط تريدين قضاء بعض الوقت مع زوجك ، ودائما استشيريها عن بعض الامور البسيطه عن زوجك واخبريها انها اكثر من تعلمه والاقرب له وانك تعتبرينها والدتك فمنها تكسبين ام زوجك وودها وتكسبين زوجك ولا تقطعيه عن اخوته وايضا تجدي بعض الخصوصيه