دكتور الشريعة

انا والدتي بتتصرف معايا تصرفات مش كويسه انا متجوزة...

انا والدتي بتتصرف معايا تصرفات مش كويسه انا متجوزة وولادي كبار وطول عمري وانا كويسه معاها رغم أنها متسلطه وعنيفه معايا وكتير كانت بتهدني نفسيا في فتره المراهقه وحتى ايام ما كنت مخطوبه لكن الحمد لله ربنا رزقني بزوج صالح دلوقتي مصممه انها تدخل في حياتي وعاوزه اني اسيب بيتي ومتطلباته وولادي واقعد معاها حتى لو سيبت جوزي وجيت قعدت معاها انا والولاد ولما رفضت قعدت تهني وتقولي انها غضبانه عليا واني بعوقها مع انها جسديا كويسه وماديا بردو وتتحرك في البيت كويس مش تعبانه ولا مخرفه وبتصر على المشاكل والموضوع ده قصر عليا وعلى بيتي بقيت عصبيه على الولاد وعلى جوزي لدرجه ان جوزي حلف مره عليا بالطلاق بسبب كثره النكد انا خايفه اكون كده بعوقها مع العلم اني كل ما ابعت لها اكل او كلمها تقطمني كل شويه مع العلم اني لما كنت والده واطفالي صغيرين كانت بتطلب مني اجيب اكلي معايا واكل ولادي وكان الموضوع بيضايقني وكنت بجيب في الخباثه علشان شكلها مايبقاش وحش افيدوني اعمل ايه معاها وهل انا فعلا بعوقها
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد فاعلمي سددك الله أن طاعة الأم  تكون بالمعروف.
فإذا أمرتك بغير المعروف فلا طاعة لها.
والتفصيل في هذا الكلام أن طاعة زوجك واجبة فإذا أثرت طاعة أمك على حق زوجك فلا يجب عليك طاعتها.
الحل لهذا الأمر:
الصبر والدعاء.
لاتطيعها فيما يضيق على عائلتك.
وفي نفس الوقت احتملي كبرها وضعفها وخاصة إذا كانت وحيدة ليس عندها من يقطع عليها وحدتها.
فاصبري فصبرك مأجورة فيه
وادعي الله لها.
والله تعالى اعلم.