الزواج و الإرشاد الأسري

اختي تعاني من وسواس ان بيتها في كاميرات مراقبه...

اختي تعاني من وسواس ان بيتها في كاميرات مراقبه داخل مسامير الدولاب حتي يد التلاجه فكتها ع أساس انه كاميرا للاسف انا اخدت كذا مسمار منهم وطلع مسمار عادي و بتقولي سامعه صوت الذبذبات وللأسف مش سامعين ايلي هي سمعاه كانت بتجلها من فتره نوبات تشنج و يغمي عليها و ولسانها بيتعور ولما بتفوق بتبقي مش فاكره حاجه انا مش عارفه اقولها انها غلط وان مفيش كاميرات وكل ده تهيأت خايفه يجلها صدمه كذا حد يقولها انتي اتجننتي انا بقولها لا مفيش حاجه انتي كويسه انا مش عارفه اعمل ايه هي عندها ٣٥ سنه و عندها طفل ارجوكوا ساعدوني اعمل معاها ايه وإزاي اقولها اننا نروح نكشف عند دكتور نفسي مخ اعصاب ساعدوني انا خايفه تفقد عقلها و تفقد الذاكره و منعرفش نجيبها تاني
مساعدة الخبير: هل راجعت دكتور نفسي من قبل؟ أو حاولت أي شئ آخر؟
لا بس بتقولي عايزه اموت عايزه انتحر انا عايشه ليه و انهارده بتقولي عايزه اركب القطر بتاع إسكندرية انا مش عارفه اتصرف
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع الدكتور النفسي عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

الوسواس القهري مرض نفسي يفقد فيه الشخص القدرة على السيطرة على أفكاره المتشبعة بالهوس بسلوكيات يشعر بالحاجة إلى تكرارها كالمبالغة في غسل اليدين وفتح الباب او اغلاقه وغيره ويأتي الوسواس القهري بعدة اشكال ما بين سلوك متكرر أو أفكار ملحة
اعراضه:
شكوك غير طبيعية
اضطرابات في الاكل واضطرابات في النوم
القلق والاكتئاب والافكار الانتحارية
القلق من الاساءة الى الله
تكرار الانشطة الروتينية كاعادة القراءة والكتابة والدخول والخروج من الابواب
علاجه:
تجاهل الفكره الوسواسيه كلما طرأت على الذهن والتحقير منها
الاكثار من قراءة الايات القرانيه والتزام الطاعات والصبر والالتزام حتى تستطيع التخلص من الوساوس
ممارسة تمارين الاسترخاء والتمارين الرياضيه التى تعمل على تفريغ الطاقه السلبيه واقناعها بممارسة انشطة رياضية تعاونية تلهيها عن التفكير السلبي العلاج الدوائى باستشارة الطبيب المختص بالحالة ووصف الدواء المناسب لها
تدريبها تدريحيا بالمواجهة ثم إيقاف أفكارك أو أفعال الوسواس القهري