الزواج و الإرشاد الأسري

انا والدي متجوز اتنين ولسه عايش بس ملوش دعوه ب...

انا والدي متجوز اتنين ولسه عايش بس ملوش دعوه ب الاتنين ومعاه بنتين من الزوجه الثانيه وانا اكبر واحد وفي مشاكل بيني وبين الزوجة الثانية ومش بتحبني وبنت من بناتها مخطوبه وفي مشاكل مبينهم واحتمال تتفسخ الخطوبه عشان برضو شخص مش كويس وانا نفسي اساعد ومش عارف وبحاول اراعي ربنا فيهم ونفسي اكون جنبهم ومش عارف ده صح ولا غلط
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
ملحوظه ؟ انا مفيش حد مؤيد اني اكون جنبهم وامي مش مقتنعه ب كده

إجابة الخبير: أحمد عوض

أحمد عوض

اخصائي نفسي

ان بعض التدخلات قد تكون حساسة للطرف الآخر وخاصة ان كان لا يتقبلك ، لإانت ربما قد عرضتي المساعدة أو النصحية ولم يتم قبولها او تدخلك في هذا الامر ، وبالتالي عليك ان تكوني مرنة وتتقبلي الامر ، وربما عليك اصلاح العلاقة بينك وبين زوجة ابيك ، حتىتكوني اقرب اليها وتتقبل تدخلك او نصائحك ، أو حتى وجهة نظرك ، ومن الواضح أنها حساسة اتجاه المواقف معك ، فلا داعي للتدخل طالما ان صاحب الشان لا يريد ن ولكن بامكانك ان تنصحي الفتاة ابنتها والتي هي أختك من ابوكي ويهمك أمرها ولكن بطريقة لطيفة ، وان تم رفض تدخلك أو حديثك ، فتقبلي الأمر ايضا واتركي كل منهم يتخذ قراراته المصيرية بنفسه.