دكتور الشريعة

السلام عليكم

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
حضرتك انا متزوج بقالي ١١ عام فى البدايه ان زوجتى يوم الدخله تم الله علينا بس انا حسيت انى بتجرح وفى يوم الصباحيه جت زوجت اخ لها وسالتها ايه الاخبار قلتلها لسه بس هي مجبتش دم سالتها ليه قلتلى عشان انا اتكسفت ومن فتره بدء يزهر مشاكل والسبب الرئيسى الماده وليس النقصان الحمد لله فى وفر بس زوجتى حريصه زياده حتى معايا ممكن عشان انا شويه ايدى فرطه وولدى اكتر من مره يقلى امام زوجتى انى مليش فى الزواج وييشككنى فى نفسى جالى فى المنام فى يوم زوجت ابيها وقلتلى ان زوجتى فرطت فى شرفى وان فى حد تانى فى حياتها اسمه محمد حامد هى زوجتى كان ليها سابقه الخطوبه ومكنش في حد اسمه كده فى خطابها السابقين ومن كام يوم والدها تعب تعب شديد يكاد يكون انه فى ساعة الفرقاق ونحن جالسين وهو بين الافاقه وعدم الاتزان نظر الى زوجتى وسالها سوال غير مرتب ما اسم ولدك ابن محمد حامد عن شرط انا زوجها الوحيد حد علمى وردت باسم ابنى الاقرب لشبهى وبعد ذلك نظر الى وقال ياروح امك ثلاث مرات وفاق ونحن مغادرون شوف الموضوع ده ان مش فاهم هو ايه اللى يحصل وانا قولت لزوجتى بعدها بكام يوم من التفكير تتحرمى عليا لو كان لمسيك غيرى وهى اتصلت باخيها الاكبر

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله انه لا يجوز لك اتهام زوجتك بناء على شكوك وأوهام او الأحلام، وقولك انت محرمة علي ان حصل كذا، فالحكم يرجع لنيتك وحقيقة الامر، فإن قصدت الطلاق فيقع عند تحقق الشرط، واما ان نويت الظهار فتلزمك كفارة ظهار، وان قصدت  تحريم الحلال عليك فتلزمك كفارة يمين، ونوصيك بالصبر وعدم التعجل، والبحث والتحقق من الامر. والله أعلم وأحكم.