طبيب بيطري

اليوم الحمام مش زي كل يوم النهرده الدكر واقف بياكل...

اليوم الحمام مش زي كل يوم النهرده الدكر واقف بياكل حاجه قليله وبيشرب ميه كتيره وواقف علي المياه بيشرب وسوعات بيدوخ وهيع ومش راضي يستجب للنتايه وبعد شويه لقيت النتايه رقدت بجوار المياه وبتشرب ومش راضه تقف علي رجلها وشويه لقيتها جناحه نزل طرطر منها انا خايف لتكون سلمونله

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اعراض السالمونيلا على الحمام
1.اسهال اخضر.
2.شعور الطيور بالخمول وعدم القدرة على الحركة.
3.جفاف.
4.فقدان الشهية.
5.ترنح الطيور وظهور علامات التكسح بصورة تدريجية.
6.هبوط الاجنحة.
العلاج
1.بشكل مبدئى انصح بشراء فلاجيل سواء بيطرى او بشرى metronidazole اضف منه 5 سم/2لتر ماء شرب يوميا لمدة 3-5 ايام بيعمل كمطهر للقناة الهضمية ومضاد للبكتريا والطفيليات المعوية.
2.انصح بشراء دواء الاموكسيسلين بودرة يضاف الى ماء الشرب بمعدل 1جم/لتر ماء شرب يوميا لمدة 3-4 ايام.
3.بعد الانتهاء من كورس العلاجات السابقة يجب اعطاء قطيع الحمام راحة يومين ماء صافى بدون ادوية وبعديها افضل استخدام فيتامينات السوبرفيت supervit powder 100gm يضاف منه1جم/لتر ماء شرب يوميا لمدة 3-4 أيام لرفع مستوى الجهاز البدنى والمناعى عند الطيور.