طبيب بيطري

عندي الحمام البراز بتاعه بني وريحته وحشه ده كده...

عندي الحمام البراز بتاعه بني وريحته وحشه ده كده يكون اي

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج الحمام
1.يجب اعطاء الحمام بماء الشرب فلاجيل شراب بيكون بمعدل 5 سم/3 لتر ماء يوميا لمدة ثلاثة أيام بيعمل الفلاجيل كمطهر معوى ومضاد للبكتريا والطفيليات المعوية.
2.يجب اعطاء الحمام بماء الشرب دواء اسمه السلفا الثلاثية Tri sulpha compound بودرة بيكون بمعدل 1جم/لتر ماء شرب يوميا لمدة 3-4 أيام.
3.يجب تنظيف الشرابة قبل اضافة مياه الشرب بالديتول او اليود المخفف.
4.يجب استخدام فيتامينات E سلينيوم بماء الشرب بمعدل 1سم/لتر ماء الشرب يوميا لمدة 3-4 ايام.
اسباب الاسهال البنى عند الحمام
1.الاسهال البنى الفاتح بيكون نتيجة الاصابة ببكتريا الكلوستريديا.
2.الاسهال البنى القاتم بيكون نتيجة الكوكسيديا ورائحته كريهة.
3.السموم الفطرية العلفية.
4.الديدان المعوية.
5.الاخماج المعوية.