طبيب بيطري

عندي قطه عمرها سنه وشهرين بس شكلها صغير جبناها من...

عندي قطه عمرها سنه وشهرين بس شكلها صغير جبناها من الشارع لما كانت بيبي ودلوقتي جاء موسم التزاوج ف صديقه ماما عندها قط شيرازي غير عن قطتي يلي بتكون صغيره و فروها قصير ف ودناها عنده بقلها يومين وهي خوافه كانت خايفه اوي و مش عوزه تاكل من يومين م اكلتش ولا راحت الحمام وكل م هو يجي يقرب منها يشم فيها تضربه ف يضربها وعلى كده و رحت لها اليوم واكلتها مش عوزه تاكل غير الاكل بتاعي و مع ان القط بيحاول يقرب منها بس هي مش عوزه خالص وحسن وبقت خايفه اوي لما رحت وشفتها خفت عليها ف ساعدني ارجوك فيه حل ولا م هتنفع الزواجة دي؟!

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اعراض الدورة الطمثية عند القطط

  • افرازات مهبلية.
  • قلق شديد.
  • خوف وتريد الخروج من البيت.
  • رفع الذيل.
  • عصبية زائدة.
  • ميواء متكرر.
  • قلة الشهية.
  • رفع الذيل.
  • حك مؤخرتها بالارض.
  • الانزواء.

الافضل اذا استمرت القطة عندكم على هذه الاعراض دون حمل أو دون تقبل القط الذكر وقلة شهيتها ووزنها ولم تعمل حمام انصح بمثل هذه الحالات اما جلب قط ذكر اخر أن امكنكم ذلك او اذا لم تستطيعون احضار قط اخر افضل اعطاء القطة ابرة هرمون البروجستيرون حقن اسمها Medroxy progesterone acetate  ing أعطيها حقنة بالعضل وتقدر الجرعات عادة حسب وزن القطة مابين 0.5-1 cc لان هذا الهرمون بيعمل على تأخير او ايقاف الدورة الطمثية للقطة لمدة 6-8 شهور وهذا الهرمون يتوفر بالعيادات والصيدليات البيطرية لان القطط دورتهم الطمثية او الهياج الجنسى ممكن ان يستمر لمدة 15-21 يوم ببعض الحالات ولذلك لتفادى هذه المشاكل يمكنكم اتباع الارشادات التى اوضحتها كما اشرت سابقا مع مراعاة اعطاء القطة لحوم مفرومة او اطعمة طرية مثل شربة حساء مرق الدواجن او شربة الخضراوات  بلحم قطع الدواجن بدون بصل وثوم وهذه الاطعمة تساعد القطة على استحداث عملية التبول او التغوط ايضا وطبيعى جدا ان ينخفض وزن القطة وتقل شهيتها بفترة الهيجان الجنسى لان هرمونات الاستروجين تكون نشيطة جدا.