الزواج و الإرشاد الأسري

انا معنديش مشكله خاصه بيا الحمدلله بس والدتى من...

انا معنديش مشكله خاصه بيا الحمدلله بس والدتى من شهرين اكتشفت انها بتكلم راجل تانى غير والدى و كلام حب و انا واجهتها واتكلمت معاها بهدوء عشان نصلح منخربش لاكن خدعتنى و فهمتنى انها غلطت و الشيطان والكلام بتاع التبرير و عرفت من يومين انها رجعت تكلمو اكتر مالاول و مش عارفه اتصرف و نفسيتى تعبت من القرف دا اعمل اى

الرد من العميل

هو انا حد هيشوف مشكلتى دى؟؟؟

الرد من العميل

هو انا حد هيشوف مشكلتى دى؟؟؟

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

نحن في جوابكم نجيب في سرية تامة ونحرص على راحتكم ونكون سعداء بالاجابة على استفسارتكم
** ان اقامة اية علاقات عاطفية خارجة عن نطاق العلاقة الزوجية يكون سبا في الخلافات ويضعف العلاقات الزوجية ويسب التوتر والقلق فيها ، لذلك لابد وان تعرف الاسباب الحقيقية التي جعلت والدتك تتصرف بتلك السلوكيات ، احرص على اشعارها بالامان والثقة بها ، اعلم ان متل تلك العلاقات تكون سدا لثغرة ما او تعويضا لنقص في جانب معين في الحياة الزوجية ، فيجب ان يتم اصلاح الخلاف والتقريب بينها وبين الزوج واصلاح الخلافات وتحسين العلاقة الزوجية بينهم ، مساعدتها في الابتعاد عن تلك العلاقة وقطع العلاقة بذلك الشخص والبعد عن كل مايثير لها الرغبة في الحديث معه كتغيير الرقم ووابعاد الصور والاماكن وغيرها ، اشغال اوقات فراغها بممارسة انشطة ايجابية مفيدة والتقرب منها وعدم تركها لوحدها وابعادها عن اوقات الفراغ ، عدم التذكير بما حصل واشعارها بالاستقرار العاطفي والزواجي مع الزوج