دكتور الشريعة

لو سمحتم عايزة الرأي القاطع في حقوق الزوجة ما عدا...

لو سمحتم عايزة الرأي القاطع في حقوق الزوجة ما عدا الاكل والشرب والكسوة اولا ثانيا زوجي يشترط صلاح حياتنا بصلاح علاقتي مع أهله ما راي الشرع مع العلم أن تجنبي لهم لتجنب المشاكل في حياتي ثالثا وهو مشكلتي الا سياسية مع زوجي وهي العلاقات النسائية بمختلف أشكالها والاختلاف الاعمار من 15ال55سنة وكمان ممارسته للعادة السرية مع العلم أن لدينا طفلين وهو يصر علي الإنكار في بعض الأحيان أو الإقرار في أوقات أخري مع وضع مقايضة للعدول عن ذلك في مقابل شروط والاراء المحيطة هوة اللي هيتحاسب اعتبريه ميت اخدميه وعيشي معاه لوجه الله لكن في أبناء ويتخاف عليها من الأوضاع دي وكمان بطلب الطلاق من زمان بيرفض وبيساومني علي حقوقي مقابل الطلاق أو حل آخر قدامك الخلع وفي كلا الحالات يقدر يتهمني باللي عايزه علشان يبرر تنازلي أو خلعي ليه وبالتالي ولادي يتعايره بيه رغم أن ربنا شاهد أنا صاينه نفسي حافظة ربي وعمري ما اتنازلت ولا لحظة عن شرفه وصيانة كرامته لا خر لحظة ارضاءا الله
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
ارجو الرد بالدليل الواضح من القرآن والسنة بالله عليكم أنا علي يقين أن الزوجة علي زوجها أكثر من الاكل والشرب والملبس واحقاقا للحق عايزة اعرف لوامتنعت عن الفراش لاني مش قارة اكون معاه وهو بيعمل الحاجات دي يكون عليه نفس الحكم والملاءكة العنب حتي يرضي هو عني لانه في عز ما بكون مثارة من أفعاله بييجي بكل برود اعصاب يطلبني للفراش وأما اقول لاة يقولي وانا مش عايز غير كدة بيشتغل الشرع في اني اوصل العزة ربنا وبس وبصراحة دائما بقول له اكيد ربنا حالك دة بسي من غير تجني وظلم أنا معرفشي في الدين قوي بسي ربنا مطلع علي حالي

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أنه:
١- لا يجوز لزوجك الاستمناء وعليه التوبة.
٢- واذا رفض التوبة ولا يعطيك حقوقك فيجوز لك طلب الطلاق ولك جميع حقوق او ما يحكم به القاضي الشرعي.
٣- ولا يلزمك صلة أهله إذا بلغك منهم ضرر ولكن عليك مسايسته.
٤- عليك إدخال حكم من أهلك وحكما من أهله قبل خطوة الفراق، قال تعالى :(وإن خِفْتُمْ شِقَاقَ بَيْنِهِمَا فَابْعَثُوا حَكَمًا مِّنْ أَهْلِهِ وَحَكَمًا مِّنْ أَهْلِهَا إِن يُرِيدَا إِصْلَاحًا يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُمَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا خَبِيرًا (35))النساء.
والله تعالى أعلم وأحكم.