طبيب بيطري

سلام عليكم . من فضلك انا كنت عاوز اجيب قطه للبيت...

سلام عليكم . من فضلك انا كنت عاوز اجيب قطه للبيت .. وبعدين سمعت ان القطه ممكن يكون عندها مرض بينتقل للحوامل وانا اختي حامل في الشهر الاول .. فكنت محتاج اعرف ابعاد الموضوع .. واتصرف ازاي .. عل اعمل التخليل ولو طلعت سليمه اجيبها مثلا .. وهل لو دخلت البيت سليمه مش هتتعب في البيت .. والمرض بينتقل عن طريق ايه .. ارجو الافاده

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

حقيقة القطط اذا كانت مصابة ببكتريا البروسيلا المجهضة او طفيليات التكسوبلازما قندى Toxoplasma gondi ممكن ان تنقل المرض للنساء الحوامل او حتى للاخرين عن طريق التلوث ببراز القطط او حدث الجروح الملوثة ولكن افضل اذا تريد احضار قطة للبيت حاول ان تجرى تحاليل دم لها بحيث يأخذ عينة دم من وريد الذيل او غيره ويتم فحص Toxoplasma gondi test للقطة الكشف عن تكسوبلازما القطط بواسطة اخبار الاليزا فاذا وجدت اصابة بيكون القطة يفضل استبعادها وعدم احضارها لاختك واذا كانت سليمة ممكن ولكن بشرط اعطاء القطة تطعيمات الخماسى وداء السعار اقصد اعمل كتيب صحى للقطة بالعيادة البيطرية ويفضل دائما غسل الخضراوات والفواكه وطهى اللحوم بشكل جيد لتفادى الاصابة بالتكسوبلازما والاهتمام بنظافة القطة بشكل تام ايضا.