طبيب بيطري

مساء الخير، انا كلبي رجليه الخلفيه بتترعش جامد و...

مساء الخير، انا كلبي رجليه الخلفيه بتترعش جامد و بتضعف كل يوم عن التاني و ابتدي يتزحلق. هو عنده ١٢ سنه و بيعمل bunny hopping من زمان و عنده في واحده من ركبه medial patellar laxation لكن انا شايفه تدهور سريع في رجليه الخلفيتين في خلال ال ٦ اشهر اللي فاتت ف شايفه ان دي ممكن تكون حاجه غير تقدم السن الطبيعي لانها حصلت بسرعه. انا عامله اشعات ممكن ابعتها لحضرتك لو ده متاح. شكرا

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

يمكنك عادى حدا ارسال الاشعاعات x ray وللتوضيح اكثر وافضل عمل تحاليل دم CBC   واختبارات ca_na_K وانصح بعطاء الكلب جرعات من كالسيوم جلوكونات يحتوى على كالسيوم وماغنسيوم بيكون حقن تحت الجلد calcium gluconate ing بمعدل 20 cc مرتين بالاسبوع لمدة شهر مع مراعاة استخدام حقن اسمها vitamin B complex ing. بتكون بمعدل 2 cc ايضا بشكل يومى لمدة خمسة ايام لانه ربما بيكون السبب congenitally جينى او وراثى او نتيجة نقص مستويات الكالسيوم والماغنسيوم والفسفور بالجسم.