طبيب بيطري

عند جرو روت ويلر المانى عمره ثلاث اشهر وعندى...

عند جرو روت ويلر المانى عمره ثلاث اشهر وعندى النابين للفك العلوي اتكسرو مش بشكل كلى باقى نصف الناب وانا محتار ومش عارف اعمل ايه الكلام ده حصل انهرده وانا محتار يا دكتور حسام

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

حقيقة الانياب ممكن ان تستبدل وتنمو انياب اخرى وضروس اخرى اذا تخلخلت او تكسرت بعد 4-5 شهور من عمر الكلب ويكتمل استبدال جميع طاقم اسنان الكلب بمافيه قواطع انياب ضروس بعد عمر عام ولكن بمثل هذه الحالة افضل اخذ الكلب لاقرب عيادة بيطرية لعمل تلبيسة او حشوى للفراغ الموجود بلب قاع السن لتفادى دخول البكتريا الضارية لقاع جذر الناب ولتفادى حدوث التهابات او تسوس او خراجات بالخلايا العصبية الحية لجذر لب الانياب مع مراعاة استخدام معجون للاسنان مثل petrodex ointment للتنظيف اليومى مرتين باليوم واعطاء الكلب فيتامينات حبوب اسمها multivitamin tablets  رويل كانين او بيفار الاجنبية واعطائه بيض مسلوق ولبن ياغورت ولحوم مفرومة وحساء عظم العجل المرق لتعويض نسبة الكالسيوم والبوتاسيوم والماغنسيوم بالجسم.