استشارات الحب و الزواج

؟ أنا ف علاقه مع شخص بحبه جدااا بحبه لدرجة إن مش...

؟ أنا ف علاقه مع شخص بحبه جدااا بحبه لدرجة إن مش عارفة أبعد عنه باي شكل من الاشكال وبتعب اووي لو متكلمنيش لاكنه باعدني عن كل الناس وعمل عداوه بيني وبين أصحابي وأهلي وخسرت ناس كتير عشانه وعشان أرضيه لما بغلط مش بيسامح بيضغط على أعصابي بشكل بشع ممكن أفضل أصالح فيه يومين أو أسبوع واول ميحصل أي غلطة يفكرني بي غلطاتي كلها وخاني مرا قبل كدا بطريقة بشعه خني كلام وفعل قعد يخوني 3 سنين وعرفت موخرا وده أول حب ف حياتي هو لما خني انا كنت هبعد بس هو مخلنيش أبعد ونا اديته فرصه تانيه بس البنت إلى هو خني معاها مينفعش تبعد عشان سبب معين أرجو الفهم ونا إنسانه مسالمة جدا وف حالي وهو أول كل حاجه تحصل ف حياتي ومش عارفه لا أبعد ولا عارفه أكمل ولا عارفه أبقا كويسه من كتر انتقدته بقيت أحس إن كل حاجه بعملها غلط مبقتش عارفه إشتغل أو اختلط بي ناس دايما بيجبرني اكدب عليه بسبب رافضه لكل حاجة ويرجع يحاسبني علي غلطي حولني لي إنسانه غريبه وضعيفة وكئيبه وكذابه علي أهلي أنا مش عارفه أعمل أي ولا أبعد حتي أنا بحبه جدا ونفسي أروح لي دكتور نفسي جداا بس مستنيه انزل شغل وهروح بس أنا مببطلش عياط دايما عندي إحساس بالخيانه والشك وعدم الثقه وعدم التقدير دايما بيعاملني وحش سعات ببقا نفسي اسمع منه أي كلمه حلوه بعاتبه كتير واتكلم كتير هو عايزني أنا بس أتغير محستش ف مرا إنه خايف علي زعلي

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

إن من أسوء الأخطاء التي نرتكبها بحق أنفسنا هي أننا نختصر الحياة كلها بإنسان واحد فقط إذا ضحك بوجهنا ضحكت لنا الحياة وإذا أزعجنا أغلقت الحياة وأسودت في أعيننا مع العلم بأن الحياة أكبر وأوسع بكثير من أن نحصرها في شخص فعلى هذه الأرض ما يستحق الحياة على الرغم من كل الظلم و الخيبات والخذلان الذي قد يمر علينا.
تخيلي لو أستيقظ هذا الشخص في إحدى الأيام وقد قرر أن يختفي من حياتك دون أي سبب أو مبرر وأنت تحاولين الإتصال به ولكن دون أي جدوى وتجدين بأنه أختفى هل تتخيلين الحالة التي ستكونين بها ؟ هل سألت نفسك من سيكون بجانبك خلال هذه المرحلة جميع العالم الذي تركته لأجل شخص هم من سيعينونك على تجاوز هذه المرحلة الصعبة وتأكدي تماما بأن هذا ما سيحدث من مثل هذا الشخص يوما ما
هل سألت نفسك ما الذي يضيفه هذا الشخص لحياتك ما هي الإضافة الإيجابية التي أضافها لحياتك أم أن تأثيره فقط سلبي
الحب لا يعني أبدا أن تحرقي نفسك وتضحي بكل شيء من أجله وهو بالمقابل يأخذ ولى يقدم أي شيء يجب أن تكون علاقة عطاء متبادلة فكري بنفسك وبمصلحتك وأدخلي جميع من أخرجتهم من حياتك وأصلحي من حياتك وعلاقتك بمن حولك وأخلقي لنفسك حياة فالانسان لا يعيش الا مرة واحدة في هذه الحياة وهناك العديد من الاشخاص اللذين يحبون بصدق ويكونون سندا وعونا لنا ولا يعملون فقط على تحطيم حياتنا ويعاملونا بمزاجية مطلقة أعيدي بناء حياتك وترتيب أولوياتك وأخرجي منها من يسعى الى خرابها فأنت تستحقين الأفضل