طبيب بيطري

لو سمحت انا قطتى بتفضل تحرك راسها كأنها معاقه و...

لو سمحت انا قطتى بتفضل تحرك راسها كأنها معاقه و بتنونو بصوت صعب بس دا مش دائم معاها دا حصل 3 مرات انهارده زى لما يكون وجع بيجى شديد عليها و بيخف تانى ممكن مساعدة حضرتك لانى مش هقدر اخسرها

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج القطة
  • انصحك بأستخدام مرهم الدكلوفين كريم Diclofen cream 40gm وبيكون الدهان مرتين باليوم حولين رقبة القطة برفق والمناطقة التى تشعر بأن القطة تتألم منها بالرأس ايضا ويستمر استخدام المرهم لمدة 3-5 أيام.
  • أنصح بأستخدام البروفين شراب 100مل اعطيها للقطة 0.5 سم بالفم مرتين بالصباح والمساء يوميا لمدة 3-5 أيام.
  • استخدام فيتامينات ب المركب للأطفال مثل فيتامين بيكوفيت شراب 100مل شراب أعطيها ايضا 0.5 سم بالفم مرتين باليوم لمدة 4-5 أيام.
  • الادوية أمنة جدا جدا لقطتك وتتوفر بالصيدليات العادية.
  • اعطاء القطة محلول سكرى عادى لرفع مستوى جلكوز الدم.
  • شربة حساء مرق الدواجن بدون بصل او ثوم عليها القليل من الملح.

اسباب ترنح رأس القطة
  • التهابات بعضلات الرقبة.
  • التهابات بالاعصاب.
  • تمزق عضلى بالرقبة.
  • التهابات اربطة الرقبة.
  • هبوط مستويات السكر(جلكوز الدم).
  • هبوط مستويات (الضغط) كلوريد الصوديوم والبوتاسيوم والماغنسيوم.