الزواج و الإرشاد الأسري

لو سمحتي محتاجه اتكلم مع حد انا نفسيتي زفت المشكله...

لو سمحتي محتاجه اتكلم مع حد انا نفسيتي زفت المشكله باختصار هي الخيانه الزوجيه زوجي بيستغل اي فرصه علشان يخوني بيكلم بنات زفت ع النت لدرجه انه البنات الصغيره بيكلمها وبيبقي مستمتع عنده حب البنات دي حاجه زياده وانا تعبت ونفسيتي تعبت ومحتاجه لعلاج ليه وليا

الرد من العميل

انا مش عاوزه اطلق لان فيه مابينا بنوته وطفل جاي ف الطريق ومش عاوزهم يتبهدلو وف نفس الوقت مبقتش مستحمله خصوصا اني محرومه من حنانه ده يبقي عاوز يخرج مع اي واحده ومن ساعه مااتجوزنا مخرجناش مع بعض مره وهكذا ف الحنان والاهتمام لدرجه اني بفكر اعمل زي مابيعمل وخوفي من ربنا هو الي بيمنعني ع اخر لحظه بس خايفه ايماني يضعف ومحتاجه لاستشاره مع العلم جربت كل الطرق اتكلمت معاه بطرق مباشره وغير مباشره حاولت اقرب منه بكل الطرق يبقي ف الشغل واكلم فيه يقفل معايا الكلام بحجه الشغل والاقيه بيتكلم معاهم حتي البيت مش بيقعد فيه مبقتش عارفه اعمل ايه

إجابة الخبير: رانده حمدي

رانده حمدي

دكتورة نفسية

ابتعادك عن فكرة الطلاق و الانفصال تصرف صحيح لأنه بالطبع سيكون له أضرار نفسية بالغة على الطفلة و عليكى ، و مما لا شك فيه أن خيانه الزوج هو أصعب ما تمر به النساء و يسبب لها الكثيرمن الالام و الصدمات و يضعف ثقتها بنفسها و لكن عليكى بالهدوء و الحكمة فى التصرف لمعالجة المشكلة و ما أقصده التفكير من جانب العقل و ليس من جانب العاطفة لأن فى النهاية علاقة زوجك بامرأة أخرى ليست الا نزوة و ستزول فلا تخسرى اسرتك من أجلها
 لذا أنصحك سيدتى
بالبحث فى مسببات الخيانه و اعملى على علاجها بذكاء فقد يكون السبب كالاهتمام الزائد بالمنزل أو الأولاد أثناء وجوده أو كثرة وجود المشاكل و المشاحنات بينكم أو غيره فعليكى الوصول لسبب الأساسى
توقفى عن لوم زوجك و تذكيره كل وقت بما حدث لانه بالتدريج سيشعر انك لن تعفو و لن يعود حبك له و سيزيد المشكله سوء
محاولة مشاركته فى مزيد من الاهتمامات فقد تكون سبب الفجوة بينكم نتيجةً لشعوركما بعدم وجود أي اهتمامات مشتركة أو أي شيء يمكن التحدث عنه فاوجدى اهتمامات مشتركة فستحسن من علاقتكم بشكل ملحوظ
بأن تجددى من روتين حياتكم الزوجية و جدديها و كأنك تعرفينه من جديد ارسلى له كلام رقيق أو باقة من الزهور و اجعليه يراكى بشخصية مختلفه يحب الحياة معها
 اعملى على حسن استقباله وقت رجوعه من عمله و توفير كل طلباته و احرصى على جعل البيت هادىء و مستقر
فى حال عدم التوصل لنتيجة ملموسة و استمراره فى خيانته رغم فعل كل ما عليكى من واجبات فهنا عليكى مصارحة زوجك بخيانته لك و الجلوس معه للوصول الى حل و يمكنك تحكيم أحد الحكماء من عائلته