طبيب بيطري

عندي كلبة بقالها اكتر من شهر بتهُرش في نفسها كتير...

عندي كلبة بقالها اكتر من شهر بتهُرش في نفسها كتير و بتشد شعرها من جلدها لحد م يطلع و اما بيطلع بنلاحظ ان في احمرار و عندها احمرار كتير اوي في اماكن كتيرة اوي و بتهُرش بقالها يومين ف مكان معين و المكان لونه احمر اوي و جاب دم و شالت الشعر منه و بردو شعرها بيقع بعدد كبير اوي

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج الكلبة
  • يجب اعطاء الكلبة حقنة من دواء الايفوميك Ivomec  ing بيطرى الانتاج بيكون حقن تحت الجلد وبتعاد الحقنة مرة اخرى بعد 30 يوم وتقدر الجرعة حسب وزن الكلبة مابين 0.5-1 cc تقريبا.
  • انصح برش الكلبة بالبيتادين أو اليود مرتين باليوم على الاماكن المصابة بالحكة يوميا لمدة 3-4 أيام Betadine spray
  • انصح بشراء شامبوه النيزورال 200مل للاستحمام مضاد للحشرات والحساسية الجلدية اعمليلها استحمام مرتين بالاسبوع ويعاد فقط عند اللزوم.
  • مضادات الحساسية مثل مضاد الهستامين حقن 1 سم تحت الجلد او بالعضل يوميا لمدة ثلاثة أيام.
  • يجب وضع الكلبة بمكان جيد التهوية وان تتعرض لاشعة الشمس 10-12 صباحا لان طفيليات الجرب او الفطريات الجلدية او الحساسية تحتاج الى تهوية جيدة واشعة شمس ساطعة للقضاء عليها ولتطهير الجسم من الميكروبات الضارية.