دكتور الشريعة

لو سمحت عايزه اعرف حكم الدين في زوج خائن ومعترف...

لو سمحت عايزه اعرف حكم الدين في زوج خائن ومعترف بالخيانه ويطلب من زوجته تعتبره ميت وتشيله من دماغها بمعني انها ملهاش حق عنده طالما هو زوج ابنته وجاب لابنه شقه يبقي هو ينبسط بقي ويعرف ستات ويحب ويخرج وبيقول لي اللي زيك قاعدين في البيت ومش بيخرجوا وهو اكبر مني ب٤ سنوات بس هو ليه الحقفي الحياه والحب مع العلم انني ربيت الاولاد وعملت كل شئ واشتغلت ووقفت جنبه وسابني وسافر ١١ سنه في عز ما الاولاد كانوا في سن مراهقه لحد ماجوزت البنت وجبتلها كل شئ. وهو جه قبل الفرح بيوم السؤال رغم كل ده عايز يعاشرني عادي وهو بيخون وبيكلم واتس اب بالساعه كل شويه ويخرج ______الخ ينفع بقي اخليني في حالي واقوله مالكش دعوه بيه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شك ا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله انه:
١- لا يجوز للرجل ان يكون له علاقات محرمة مع النساء الأجنبيات.
٢- لا يجوز للزوج هجر زوجته من غير عذر شرعي.
٣- من حق الزوجة على زوجها المعاملة بالمعروف.
٤- يحرم على الزوجة هجر زوجها بالفراش من غير عذر شرعي كالمرض او الحيض، ومعاصيه لا تبرر هذا الفعل .
٥- نوصيك بالصبر والاحتساب، والاستعانة باهل الإصلاح والرأي .
٦- عليك اللجوء الى الله بالدعاء ان يجمع بينكم ويفرج همكم. والله تعالى أعلم وأحكم.